Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Monte Carlo“ cigarečių kontrabanda slėpta po 20-čia tonų kartono ritinių (nuotraukos)

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai penktadienį (spalio 9 d.) Raigardo kelio posto prieigose sulaikė iš Baltarusijos įvažiavusį krovininį vilkiką.
Kartono ritiniai
Kartono ritiniai / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, vilkiko puspriekabės grindyse įrengtoje slėptuvėje, užkrautoje sunkiais kartono ritiniais, pareigūnai aptiko 6 tūkst. 500 „Viceroy“ ir 1370 pakelių „Monte Carlo“ cigarečių kontrabandą.

Baltarusijos piliečio I.L. vairuojamas krovininis vilkikas „Renault Magnum“ MKT pareigūnų buvo sustabdytas apie pusę dešimtos ryto, jau maždaug už 3 km nuo Raigardo kelio posto.

Nors vairuotojas tikino į Kauną vežantis kartono ritinių krovinį, muitinės kriminalistai įtarė, jog puspriekabėje gali slypėti kontrabandos siunta, tad automašina buvo gražinta į Raigardo kelio postą pakartotiniam detaliam patikrinimui. Čia paaiškėjo, jog patikrinti puspriekabę ne taip lengva – ji buvo prikrauta sunkių 32 vnt. (iki 700 kg) kartono ritinių, kuriuos pakelti ar pajudinti – ne žmogaus jėgoms.

Tačiau elektriniu grąžtu pragręžę puspriekabės grindis, pareigūnai pastebėjo ant grąžto aliumininės folijos ir tabako likučių. Buvo nuspręsta krovininį vilkiką detaliau patikrinti Alytuje, iškrovus kartono ritinius.

Maždaug po valandos, keltuvų pagalba iškrovę kartono ritinius (jie skirti kartoninių šerdžių, aplink kurias vyniojamas popierius, polietilenas ar folija, gamybai), muitininkai ėmėsi ardyti vilkiko puspriekabės grindis.

Netrukus muitinės kriminalistai įsitikino, kad jų įtarimai pagrįsti – nuėmus puspriekabės grindų plokštes vidurinėje dalyje, paaiškėjo, kad grindys kimšte prikimštos įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis

Iš viso pareigūnai slėptuvėje aptiko 4 tūkst. 850 pakelių cigarečių „Viceroy Lights“, 1 tūkst. 650 „Viceroy“, 1 tūkst. „Monte Carlo Lights“ ir 370 pakelių „Monte Carlo“. Bendra sulaikytų nelegalių rūkalų vertė – apie 50 tūkst. Lt.

Anot muitinės kriminalistų vis labiau populiarėjančios cigaretės „Viceroy“ pastaruoju metu juodojoje rinkoje varžosi su nuo seno į Vakarų Europą vežamomis „Jin Ling“.

„Monte Carlo“ cigaretės irgi skirtos ne Lietuvos rūkoriams – jos šiuo metu itin populiarios Lenkijoje.

Vienoje Lietuvos įmonėje vairuotoju dirbantis I.L. buvo sulaikytas dviem paroms, bet po pusantros paros, prokurorui skyrus kardomąją priemonę – paleidimą už užstatą, buvo paleistas, sumokėjus užstatą.

MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 str. 1d. (Kontrabanda) ir 199–2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

Baltarusiui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius