-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Moterį išžaginusiam ir nužudžiusiam kelmiškiui Nerijui Bagdonui Šiaulių teismas skyrė 20 metų laisvės atėmimo

Penktadienį Šiaulių apygardos teismo baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje 1980 metais gimęs Nerijus Bagdonas buvo kaltinamas išžaginimu ir nužudymu. Nors vyras neigė siekęs atimti moters gyvybę, teismas konstatavo, kad Kelmės rajono gyventojas yra kaltas.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos teismo pranešime, šis nusikaltimas padarytas 2010 metų liepos 14-osios vakarą Kelmės rajone, ties Daugėnų kaimu esančiame miške. Nusikaltimo tyrimo metu buvo nustatyta, kad tą vakarą vienoje bendrovėje dirbantis N.Bagdonas mikroautobusu „VW Transporter“ bejėgę G.V. nuvežė į mišką ir pasiūlė, kad ši su juo lytiškai santykiautų. Nesutikusi tai daryti, moteris buvo pargriauta ant žemės, nurengta ir išžaginta. G.V. pasipriešinti negalėjo, nes buvo neblaivi, jos kraujyje nustatytas 2,30 promilės etilo alkoholio.

Kai nukentėjusioji pasakė, kad apie išžaginimą praneš policijos pareigūnams, N.Bagdonas savo auką ėmė mušti. Po to sumuštą ir nuogą moterį jis įkėlė į tą patį mikroautobusą ir pasuko Lapvarčių kaimo link. Sustojo nuo įvykio vietos nuvažiavęs apie porą kilometrų, prie Varmės upelio. Ištempęs iš mašinos auką vilko iki krūmų, išžagintą, sumuštą ir nuogą moterį N.Bagdonas čia ir paliko.

Tą vakarą N.Bagdonas irgi buvo neblaivus. Vėliau ekspertai konstatavo, kad buvo sužalotas visas moters kūnas, nuo patirtų traumų moteris mirė. Jos kūnas rastas po kelių dienų.

Nors ikiteisminio tyrimo metu N.Bagdonas pasakė, kad atliko lytinį aktą su nukentėjusiąja, teisme N.Bagdonas neigė lytiškai santykiavęs su G.V. Jis sakė, jog tą vakarą moteriai sudavęs kumščiais į galvą, po kurių nukentėjusioji nukrito ant žemės. Tačiau vyras neprisipažino nužudęs G.V. Jis anksčiau yra teistas už pasikėsinimą nužudyti.

Teismas, įvertinęs ištirtus bylos duomenis, konstatavo, kad N.Bagdono kaltė yra įrodyta. Už padarytą nusikaltimą N.Bagdonas nuteistas kalėti 20 metų, bausmę jis turės atlikti pataisos namuose. Ši bausmė yra subendrinta su ankstesniais nuosprendžiais paskirtomis bausmėmis. Nuteistasis nužudytosios artimiesiems turės atlyginti apie 80 tūkstančių litų turtinę ir neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius