Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterį persekiojęs, bauginęs ir reikalavęs draugystės vyriškis užsidirbo bausmę

Vyriškis, nesulaukęs teigiamo patikusios moters atsako, o tuomet pradėjęs grasinti, ją bauginti ir terorizuoti, pats galės bandyti vengti kitų dėmesio kalėjime.
Smurtas
Smurtas / Watoday.com.au nuotr.

Prievarta mielas patinkamai moteriai netapęs, 46 metų anykštėnas E.I. už įkyrų nukentėjusiosios persekiojimą su įvairiais grasinimais ir bauginimais užsidirbo bausmę – jis nuteistas laisvės atėmimu dvejiems metams trims mėnesiams, bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams, per tą laiką nuteistasis negalės artintis prie nukentėjusiosios, uždrausta bendrauti ar ieškoti ryšių su ja, taip pat jam teks naktimis būti namuose, jei tai nesusiję su darbu, neišvykti iš gyvenamosios vietos be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. Taip pat E. I. priteista atlyginti nukentėjusiajai du tūkstančius litų neturtinės žalos.

Tokį sprendimą, išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Anykščių apylinkės prokuroro Arvydo Miečiaus perduotą nusikaltimų, pavojingų žmogaus sveikatai ir gyvybei, baudžiamąją bylą, priėmė teismas. 

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Anykščių apylinkės prokuroras Arvydas Miečius teigia, kad tiriant teisinėje praktikoje ne itin dažnai pasitaikančias nusikalstamas veikas paaiškėjo, jog kaltinamasis įkyriai ir sistemingai piršo savo draugystę nukentėjusiajai, su kuria susipažino tvarkydamas dalykinius reikalus.

Nesulaukęs palankumo, ėmė bauginti, gąsdinti ir terorizuoti, padarė veikas, kurių požymiai atitinka baudžiamuosius įstatymus dėl grasinimų ir terorizavimo panaudojant psichinę prievartą bei viešosios tvarkos pažeidimo, todėl jam teko atsakyti baudžiamąją tvarka už priekabiavimą darbe ir gatvėje, grasinimus susidoroti ir už sukeltą realų pavojų juos įvykdyti.

Prieš kelerius metus Anykščių rajono Svėdasų seniūnijos Narbutų kaime gyvenantis E. I., pradėjęs siūlyti draugystę jam į akį kritusiai moteriai, ėmė įkyriai ją persekioti gatvėje ir darbe, skambinti mobiliuoju telefonu ir rašyti įvairias žinutes. Nesulaukdamas palankaus atsako, vyriškis siuntinėjo grasinančio pobūdžio SMS žinutes, reikalaudamas draugauti su juo, kitu atveju grasino susidoroti.

Už sistemingą žmogaus terorizavimą ir bauginimą naudojant psichinę prievartą baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius