Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moterį sumušęs ir gyvą sudeginęs kaunietis prieš tai su ja gėrė ir mylėjosi

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme atverta itin žiauraus bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo byla. Airijoje kurį laiką gyvenęs kaunietis Arūnas Blaževičius kaltinamas pernai birželį apleistose kareivinėse Kaune sumušęs ir padegęs 48-rių metų moterį, su kuria prieš tai gėrė ir mylėjosi. Paaiškėjo, kad žiauraus veiksmo metu ji dar buvo gyva, tačiau be sąmonės. Budelis ir auka buvo pažįstami dieną.
Kauno apygardos teisme
Arūnas Blaževičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš ikiteisminio tyrimo medžiagos aiškėja, kaip 2015 m. Joninių išvakarėse Arūnas Blaževičius apleistame pastate Kauno A.Juozapavičiaus pr. nužudė L.O.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pastatas, kuriame rastas moters kūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pastatas, kuriame rastas moters kūnas

Būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto metu, jis tyčia rankomis ir kojomis sudavė L.O. mažiausiai aštuonis smūgius į kairįjį šoną ir veidą. Vėliau tyčia rankomis suspaudė kaklą ir ėmė ją smaugti.

Nuo šių veiksmų L.O. prarado sąmonę ir buvo nesąmoningos būklės. Tada kaltinamasis tyčia atviros ugnies šaltiniu padegė jos kūną ir aplinkoje buvusius daiktus, dėl ko L.O. įvykio vietoje mirė.

Gaisro gesinti atvykę ugniagesiai apleistame pastate, tuščioje 12 kvadratinių metrų patalpoje, rado degančią moterį ir jai jau niekuo padėti negalėjo. Moters kūnas buvo stipriai apdegęs iki juosmens.

Įtariamasis buvo nustatytas ir paskelbta jo paieška tik praėjus kuriam laikui. Viešoje erdvėje policijos išplatintas jo nuotraukas sausį atpažino vienas asmuo. Jis nurodė, kur galima rasti A.Blaževičių. Vyrai kartu dirbo „NordBalt“ įmonėje.

43-jų metų kaltinamasis nėra teistas, iki įvykio dirbo „NordBalt“ pagalbiniu darbuotoju. Savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs Airijoje.

„Kurį laiką gyvenau Airijoje. Baigėsi paso galiojimas. Turėjau grįžti“, – paklaustas teisėjo dėl tikslios deklaruotos gyvenamosios vietos paaiškino A.Blaževičius.

Faktiškai šiuo metu jis gyveno Kaune.

Į ketvirtadienį vykusį pirmąjį teismo posėdį susirinko būrys liudytojų.

Jie – šalia buvusių kareivinių, kuriose įvyko žmogžudystė, gyvenantys asmenys. Liudytojai tikina, dieną prieš matę nužudytąją, miegančią jų namo sandėliuke. Vienas dar užklojo ją kilimu. Tačiau kitas kilimą atsiėmė, nes jis jo. Visi liudytojai prisipažino iki tol nebuvo matę nei kaltinamojo, nei nužudytosios. Jie – ne jų rajono gyventojai.

Kaltinamojo advokatė Rasa Kalkauskienė tikino, kad A.Blaževičius nepripažįsta savo kaltės. Jis tvirtina buvęs kartu su nužudytąja, su ja gėręs ir mylėjęsis, tačiau jos nežudęs.

Susipažino bare tą patį vakarą. Gėrė, mylėjosi. Yra duomenų, kad buvo kartu ir nusikaltimo vietoje, bet teigia jos nežudęs.

„Jis prisipažįsta su ja buvęs. Susipažino bare tą patį vakarą. Gėrė, mylėjosi. Yra duomenų, kad buvo kartu ir nusikaltimo vietoje, bet teigia jos nežudęs“, – paaiškino advokatė.

Šiuo metu išsituokęs teisiamasis žada vesti vėl – gegužės pradžioje numatytos vestuvės. Tiesa, „kelti“ jis jas, tikėtina, turės tardymo izoliatoriuje. Nuo sausio mėnesio kaltinamasis yra suimtas.

Posėdyje dalyvavo nukentėjusysis R.O. – buvęs nužudytosios vyras. Kartu jie susilaukė dviejų vaikų. Jie – pilnamečiai.

„Ar pastaruoju metu ji buvo benamė? Nežinau. Nebendravau su buvusia žmona jau kurį laiką iki nužudymo“, – patikino vyriškis.

Kadangi jis nespėjo pateikti byloje civilinio ieškinio, o tokią teisę turi, teisėjai negalėjo pradėti įrodymų tyrimo. Bylos nagrinėjimą nuspręsta atidėti. Dar vienas trukdis pradėti nagrinėti bylą – neatvyko nukentėjusiojo advokatas.

Kitas posėdis įvyks gegužės 9 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius