Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Moteriai – šiurpūs kaltinimai: pražudė keturių vaikų mamą ir kėsinosi į vyro gyvybę

Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras perdavė teismui baudžiamąją bylą dėl 2020-ųjų vasarą Šilalės rajone įvykdytos žmogžudystės bei pasikėsinimo nužudyti. Byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui, pranešė prokuratūra.
Įvykio vietoje
Aitros upė / Tauragės apskr. VPK nuotr.

Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, buvo pradėtas praėjusių metų rugpjūtį, kai Šilalės rajone, upės pakrantėje buvo rastas moters kūnas su smurto žymėmis.

Įtarus, jog 37-erių moteris galėjo būti nužudyta, pradėta kraupų nusikaltimą įvykdžiusio asmens paieška. Netrukus įtarimai dėl nužudymo buvo pareikšti 40-metei Šilalės rajono gyventojai R. E. Teisėsaugos pareigūnams aiškinantis nusikaltimo aplinkybes paaiškėjo, kad kaltinamoji galėjo būti įvykdžiusi ir kitą sunkų nusikaltimą.

Tyrimo duomenimis, 2020 metų rugpjūtį kaltinamoji apgaule naktį išviliojo auką iš namų, kartu su ja nuvyko į atokią vietą, esančią netoli Aitros upės Šilalės rajone ir ten ją nužudė.

Remiantis surinktais duomenimis, keturių vaikų vaikų mama buvo pasmaugta, vėliau jos kūnas buvo atvežtas prie upės tilto ir nuridentas į upės vagos pakrantę. Nusikaltimo motyvu, kaip įtariama, tapo asmeniniai santykiai.

Kėsinosi į vyro gyvybę

Tiriant šį nusikaltimą taip pat įtarta, kad ketindama nutraukti santuoką, tačiau nenorėdama skyrybų metu prarasti pusės bendrai užgyvento turto, 2019 metų pavasarį R. E. galimai pasikėsino į tuometinio vyro gyvybę.

Turimais duomenimis, moteris pirma smogė vyrui, o šiam praradus orientaciją – apipylė jį degiu skysčių ir padegė. Vyras liko gyvas tik todėl, kad laiku atgavo sąmonę ir spėjo užgesinti degantį savo kūną. Šio įvykio tyrimo metu įtarti tyčinio nusikaltimo nebuvo pagrindo, nes pats nukentėjusysis vėliau teigė, jog tai buvo nelaimingas atsitikimas.

R. E. pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo itin žiauriu būdu nužudyti savo šeimos narį, dėl nužudymo ir mirusiojo palaikų išniekinimo. Kaltinamoji prisipažįsta įvykdžiusi moters nužudymą, tačiau neigia pasikėsinusi į buvusio sutuoktinio gyvybę.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius