Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motiną nužudžiusiam rokiškėnui gresia 16 metų nelaisvės

Motiną nužudžiusį 23 metų rokiškėną siūloma nuteisti 16 metų laisvės atėmimo bausme.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, tokią griežtą bausmę paskirti paprašiusi prokurorė Valdemara Chodorcevičienė teigė, kad tam pagrindo suteikė bylos duomenys ir nusikaltimo padarymo aplinkybės: dėl nesutarimų su motina susipykęs sūnus kumščiais ir lazda sudavė jai keliasdešimt kartų į įvairias kūno vietas – iki kitos dienos ryto palikta lovoje leisgyvė 58 metų moteris mirė patyrusi dideles kančias.

„Nesutarimai tarp neblaivių šeimos narių dažnai būna palydimi smurto proveržių ir neretai pasibaigia gyvybės atėmimu, nors tokia dramatinė atomazga būna nelaukta pačiam kaltininkui, tačiau už artimo šeimos nario nužudymą tenka atsakyti baudžiamąja tvarka. Įstatymai žmogaus gyvybę pripažįsta aukščiausiu teisiniu gėriu, ją valstybės vardu gina ir už jos atėmimą, ypač motinos, tėvo ar kito artimo šeimos nario nužudymą, griežtas bausmes siūlo prokurorai“, – teigia valstybinį kaltinimą nagrinėjant bylą teisme palaikiusi prokurorė V.Chodorcevičienė.

Ši nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamoji byla, kaip kitos, atskleidusios tragiškai pasibaigusias šeimos dramas tarp sutuoktinių, kitų artimų šeimos narių – tėvo ir motinos nužudymo, pernai buvo ištirtos ir teismą pasiekė žymiai greičiau – per tris, keturis mėnesius ar penkis mėnesius. 

Panevėžio apygardos prokurorų ir tyrėjų bendromis pastangomis dauguma labai sunkių ar sunkių ištirtų nusikaltimų teismą pasiekia greičiau nei nurodo baudžiamojo proceso įstatymo reikalavimai – pernai  78 proc. nusikalstamų veikų ištirta greičiau nei per šešis mėnesius, 92 proc. – per metus.   

Primintina, kad Baudžiamojo proceso kodekso 176 straipsnis nurodo, jog ikiteisminis tyrimas turi būti atliktas per kuo trumpiausius terminus, bet ne ilgiau kaip: dėl baudžiamojo nusižengimo – per tris mėnesius, dėl nesunkių, apysunkių ir neatsargių nusikaltimų – per šešis mėnesius, dėl sunkių ir labai sunkių nusikaltimų – per devynis mėnesius.

Už artimo šeimos nario nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis baudžiama laisvės atėmimu iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius