Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motinos ir kūdikio tragediją narpliojantis prokuroras Tomas Čepelionis: laukia ilgas, nuodugnus ir nelengvas tyrimas

Rezonansinę bylą kuruoja Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras, tyrimą atliks Smurtinių nusikaltimų skyriaus pareigūnai. Neabejojama, kad dėl mirties fakto pradėtas tyrimas bus perkvalifikuotas į baudžiamąja bylą dėl vaiko žmogžudystės.
Prokuroras Tomas Čepelionis
Prokuroras Tomas Čepelionis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Antradienio popietę daugelį Lietuvos žmonių sukrėtė pranešimas apie dvigubą tragediją sostinės Naujosios Vilnios rajone. Šiaurės sodų 3-iojoje gatvėje, nuosavame name, rasta, kaip įtariama, savo kūdikį (gim. 2010 m. liepos 24 d.) paskandinusi ir pati nusižudžiusi moteris (gim. 1974 m.).

Palaikus aptiko šios vilnietės sutuoktinis. Teigiama, jog, kol atvyks greitoji, jis dėjo visas pastangas bandydamas sūnelį atgaivinti.

Ikiteisminiam tyrimui antradienį ėmėsi vadovauti Vilniaus apygardos prokuratūros pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Tomas Čepelionis.

– Kokią pirminę informaciją apie šios nelaimės aplinkybes turite, kokias versijas tiriate? – antradienio pavakarę 15min.lt pasiteiravo bylą kuruojančio prokuratūros pareigūno.

Man paskambino iš įvykio vietos ir pasakė, kad rado vonelėje vaiką. O kaip ten viskas iš tiesų buvo, dar sunku pasakyti.

Gavau pranešimą iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Bylą perimsime mes ir perduosime tirti Smurtinių nusikaltimų skyriaus pareigūnams. Dėl versijų – dar bylos nemačiau, neskaičiau, su niekuo nebendravau, pačioje įvykio vietoje dar nebuvau. Žinau tiktai įvykį, kas atsitiko.

– Pirmosiomis valandomis po įvykio kai kurios žiniasklaidos priemonės paviešino versiją, esą vaikas galėjo užsimušti nusiridenęs name nuo laiptų. Ar ta informacija turėjo kažkokį pagrindą?

Žinau tiek, kiek ir jūs. Nieko nauja aš jums nepasakysiu. Žinau, kad sužalota moters gerklė, o vaikas greičiausiai paskendo vonelėje. O kaip ten buvo – viską matysime tyrimo metu.

– Kokie veiksmai artimiausiu metu bus atlikti šiame tyrime?

Pirmiausia reikia atlikti įvykio vietos apžiūrą, apsiklausti visus reikiamus žmones. Tada turėsime kažkokius rėmus tų visų aplinkybių. Čia bus atliktas visas tyrimas, pilnai, kaip ir baudžiamojoje byloje. Dabar pradėtas tyrimas dėl moters mirties fakto. Bet, greičiausiai, tyrimas bus perkvalifikuotas į vaiko nužudymą. Vaikas juk, tikriausia, pats nenusižudė. Čia dienos ar dviejų dienų klausimas, kada bus viskas sutvarkyta.

– Ar vyras niekuo neįtariamas?

Tirsime, žiūrėsime. Kol kas dar nieko negaliu pasakyti.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ivykio vietoje
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ivykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius