Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motinos ir sugyventinės nužudymu kaltinamą biržietį teisme stojo ginti neblaivūs draugai

Panevėžio apygardos teismas pradėjo nagrinėti bylą, kurioje anksčiau neteistas Biržų rajono gyventojas Laimutis Ranonis kaltinamas beveik prieš metus savo namuose Pačeriaukštės seniūnijoje nužudęs savo motiną ir sugyventinę. Į teismo posėdį atvyko ir gausus būrys teismo kviestų liudytojų, tačiau parodymus duoti pavyko ne visiems. Kai kurie iš jų buvo gerokai įkaušę.
Panevėžio apygardos teisme
Panevėžio apygardos teisme / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Manoma, kad 2013-ųjų metų kovo 28-ą dieną Laimutis Ranonis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio sudavė vieną smūgį kumščiu savo motinai į kaktos sritį, tris smūgius akmeniu į galvos sritį ir tokiu būdu ją nužudė.

Vyras taip pat kaltinamas ir kita žmogžudyste – tą pačią dieną, sudavęs penkis smūgius kumščiu savo sugyventinei į veidą ir vieną smūgį akmeniu į dešinio momens sritį, Laimutis Ranonis tyčia nužudė su juo gyvenusią moterį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Laimutis Ranonis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Laimutis Ranonis

Į teismo posėdį susirinko gausus būrys liudytojų ir žiūrovų. Jie stojo į 45-erių metų kaltinamojo pusę ir tvirtino, kad tragedijos dieną sodyboje vykusiose išgertuvėse dalyvavo dar vienas asmuo, kurio pareigūnams rasti nepavyko.

„Mačiau, kaip tą dieną Laimutis kartu su sugyventine ir dar vienu vyru ėjo namo. To trečio žmogaus aš nepažįstu. Niekada su juo negėriau, nežinau net vardo. Tik tiek žinau, kad jis latvis. Mano manymu, Laimutis tikrai negalėjo padaryti tokio nusikaltimo. Jis išgerdavo, bet agresyvus nebūdavo. Jis mamą tikrai mylėjo. Netikiu, kad Laimutis kaltas“, – tvirtino už kelių kilometrų nuo sodybos, kurioje įvyko tragedija, gyvenantis Jonas Valaškevičius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Liudininkas Jonas Valaškevičius
Tomo Markelevičiaus nuotr./Liudininkas Jonas Valaškevičius

Nužudytos Laimučio Ranonio motinos sesuo teigė, kad dėl tragedijos kaltas alkoholis. Moteris prasitarė, kad vyras kurį laiką negėrė, gydėsi, tačiau jį iš kelio išvedė vėliau nužudyta sugyventinė.

Pora pas Laimučio Ranonio motiną apsigyveno po gaisro, kuomet sudegė jų namas. Nebeturintį kur gyventi sūnų su sugyventine pas save priglaudė motina.

„Laimučio sugyventinė siaubingai, be proto gėrė. Savaitėmis, mėnesiais. Dėl stiklinės alaus šeštą valandą ryte eidavo penkis kilometrus į Germaniškio kaimą. Abu su Laimučiu niekur nedirbo, gerdavo iš pašalpų, iš motinos pensijos. Motina gaudavo gal penkis šimtus litų pensijos. Per savaitę Laimutis su sugyventine pinigus pragerdavo. Motina buvo labai tvarkinga, prižiūrėdavo sodybą, o ta sugyventinė – nevalyva. Netikiu, kad Laimutis galėjo taip padaryti. Jis nebuvo agresyvus, gerų tėvų vaikas. Mano sesuo sūnumi niekada nesiskundė, tik dėl sugyventinės guosdavosi“, – sakė nužudytosios sesuo Kortyna Paliulionienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Nužudytosios sesuo Kortyna Paliulionienė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Nužudytosios sesuo Kortyna Paliulionienė

Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Donato Skrebiškio teigimu, šiuo metu vyksta liudytojų apklausa ir tyrimas. Kaltinamajam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 8 iki 20 metų arba iki kalėjimas gyvos galvos. Prokuroro teigimu, Laimutis Ranonis savo kaltę pripažįsta.

„Vienkiemyje pareigūnai rado dviejų moterų lavonus. Šios veikos kaltinamajam ir yra inkriminuotos. Jis kaltinamas motinos ir sugyventinės nužudymu. Nustatyta, kad pirma buvo nužudyta motina, o vėliau, tą pačią dieną nužudyta ir sugyventinė. Kaltinamasis dėl girtumo aplinkybių tiksliai nurodyti negali. Tai apsunkina tyrimą“, – sakė prokuroras.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prokuroras Donatas Skrebiškis
Tomo Markelevičiaus nuotr./Prokuroras Donatas Skrebiškis

Gausiai susirinkę liudytojai teismo salėje nevengė pasirodyti neblaivūs. Kai kurie jų buvo akivaizdžiai girti ir net nesugebėjo duoti parodymų. Buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Jie patikrino trijų Biržų rajono gyventojų blaivumą ir nustatė vidutinio ir sunkaus girtumo laipsnius. Už teismo darbo trukdymą vyrams paskirtas septynių parų areštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius