-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklininką pražudęs vairuotojas slėpėsi namuose, bet išsiblaivyti nespėjo

Lumpėnuose motociklininką pražudęs ir rugiais pabėgęs VW vairuotojas kitą dieną rastas besiblaivantis namuose.
Iš įvykio vietos lengvojo automobilio vairuotojas pabėgo
Iš įvykio vietos lengvojo automobilio vairuotojas pabėgo / 15min nuotr.

Kaip išvakarėse skelbė 15min, liepos 17 d. apie 17 val. 47 min. Pagėgių savivaldybės kelio Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda 137-ame km automobilis „VW Passat (1)“, galimai vairuojamas vyro (g. 1981 m.), atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį ir į dešinę sukusį automobilį „VW Passat (2)“, vairuojamą merginos (g. 1995 m.), kuris nuo smūgio išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu motociklu „KTM 690 Enduro R“, vairuojamu vyro (g. 1981 m.).

Eismo įvykio metu žuvo motociklo vairuotojas, o automobilio „VW Passat (1)“ vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. Pasak liudininkų, vyras nubėgo tiesiog per rugių lauką.

Policijos departamento Komunikacijos skyrius antradienio pavakarę papildomai informavo, kad įtariamasis įvykio kaltininkas sulaikytas šiandien, liepos 18 d., 12.20 val., savo namuose, esančiuose Piktupėnų kaime (Pagėgių sav.).

Įtariamasis R.B. (1981 m.) yra iki šiol neteistas.

Šiandien jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Tauragės rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Raimundas Aukštakalnis 15min sakė, kad šiuo metu sulaikytajam jokie įtarimai formaliai dar nėra pareikšti. Taip pat dar nėra žinoma jo paties pozicija dėl išvakarėse įvykusios eismo nelaimės.

Prokuroro žiniomis, vyro apklausa numatoma penktadienio rytą, tuo metu jam bus pareikšti ir įtarimai. „Kreiptis į teismą dėl suėmimo mes tikrai neplanuojame“, – teigė R.Aukštakalnis.

Prokuroro vertinimu, asmeniui, šiuo metu sulaikytam 48 valandų laikotarpiui, vėliau pakaks skirti su laisvės atėmimu nesusijusią, švelnesnę kardomąją priemonę.

R.Aukštakalnis minėjo, kad tirti sulaikytojo kraujo šiuo metu nebėra prasmės. Jei asmuo pasišalino iš įvykio vietos, poelgis vertinamas kaip jo vengimas pasitikrinti blaivumą, o tai prilyginama sunkiam girtumui.

Jei bus įrodyta, kad R.B. neblaivus vairavo automobilį, sukėlė avariją ir pražudė motociklo vairuotoją, jam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius