Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motociklo gaudynės prie Kauno: bėglys „pranėrė“ tvorą – patruliai toliau vijosi pėsčiomis

Kauno rajone motociklo gaudynės baigėsi netikėta pareigūnų pergale. Bėgliui pranėrus per tarpą tvoroje, policininkai šią kliūtį galėjo įveikti tik išlipę iš savo mašinos, bet jų atkaklumas davė rezultatą. Paaiškėjo, kad už pakarpos pričiuptas nepilnametis padarė daugybę KET pažeidimų.

Gaudynių vakarą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Reagavimo valdybos pareigūnai vairuotoją, bandžiusį sprukti su techniškai netvarkingu motociklu, rado pastarojo namuose.

Bėglį iš akiračio pametę pareigūnai apklausė žmones, kas galėjo vairuoti baltai raudoną motociklą.

Gegužės 7 d. apie 21.20 val. Kauno apskr. VPK Reagavimo valdybos pareigūnai patruliuodami Kauno r., Babtuose, Mokyklos g., pastebėjo techniškai netvarkingą motociklą – transporto priemonė buvo be valstybinių numerių, įspėjamųjų signalų – posūkių, priekinio ir galinio žibinto.

Kadangi vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisykles, nuspręsta sustabdyti jo ir kartu vykusios keleivės kelionę bei užfiksuoti pažeidimus.

Vis tik, vairuotojas sustoti neketino ir pamatęs policijos pareigūnus, tik padidino greitį.

Kauno VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Kauno VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Vengdamas atsakomybės vairuotojas kėlė pavojų ne tik sau, kartu vykusiai keleivei, bet ir kitiems eismo dalyviams. Vairuotojas pavojingai ir chuliganiškai manevravo Kauno r., Babtų mstl. gatvėse.

Kelyje pasitaikiusią metalinę tvorą motociklo vairuotojas įveikė „pranerdamas“ pro tarpą. Pareigūnams šios kliūties su tarnybiniu automobiliu nebuvo įmanoma įveikti, todėl sprunkančio motociklo gaudynės buvo tęsiamos bėgant. Pasislėpti motociklininkui pavyko tik trumpam.

Pareigūnams grįžus į tarnybinį automobilį ir apklausus žmones, aiškinantis, kas galėjo vairuoti baltai raudonos spalvos motociklą, paaiškėjo, jog tai nepilnametis. Pareigūnams pasibeldus į septyniolikmečio namų duris, kartu buvo ir keleivė (g. 2006 m.).

Motociklo vairuotojas prisipažino sprukęs nuo pareigūnų, nes bijojo baudos už tai, jog transporto priemonė nėra registruota. Paaiškėjo, jog nepilnametis motociklą paliko Kauno r., Babtuose, esančiame miške.

Kauno VPK nuotr./Bylos įkalčiai
Kauno VPK nuotr./Bylos įkalčiai

Policijos automobiliu nuvykus į nepilnamečio nurodytą vietą, motociklas rastas po šakomis.

Surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal LR ANK 426 str. 4 d., 424 str. 3 d., 415 str. 1 d., 415 str. 2 d., 420 str. 2 d., 417 str. 7 d., 415 str. 2 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius