-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinėje įkliuvo Rusijos pilietis: nutylėjo apie vežamus 2149 cigarečių pakelius

Trečiadienį Kybartų kelio posto muitinės pareigūnams įkliuvo Rusijos Federacijos pilietis, automobilio bagažinėje gabenęs kontrabandines cigaretes.
Ruso vežtos kontrabandinės cigaretės
Ruso vežtos kontrabandinės cigaretės / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Kaip pranešimu spaudai informuoja Kauno teritorinė muitinė, V. S. iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities per Kybartų kelio postą į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Peugeot“ atvyko rugsėjo 4-osios ankstų rytą, apie 5 valandą. Vyriškis muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo gabenantis 70 litrų benzino automobilio bake.

Įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad šia transporto priemone gali būti vežamos neteisėtos prekės, muitinės pareigūnai nusprendė automobilį patikrinti detaliau. Užmaskuotą slėptuvę atrasti padėjo rentgeno kontrolės sistema.

Atidarius lengvojo automobilio bagažinę ir atlikus tikrinimą, už galinės sėdynės padarytoje pertvaroje rasta nedeklaruotų dviejų rūšių kontrabandinių rūkalų - 2000 pakelių „Golden Gate“ ir 149 pakeliai „Burton“ su filtru be banderolių. Slėptos cigaretės per Lietuvos sieną buvo gabenamos siekiant išvengti muitinės kontrolės.

Bendra kontrabandinių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 7200 eurų.

Muitinės pareigūnai sulaikė cigaretes ir automobilį, o pažeidėjui surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šią kontrabandą gresia piniginė bauda, nelegaliai gabentų tabako gaminių ir automobilio konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius