Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinėje sulaikyta draudžiamų vaistinių preparatų

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai ir kinologai Vilniaus pašto pervežimo centre tikrindami siuntas sulaikė 2 paketus su medikamentais „Lida“ ir „Slimex 15“. Iš Kinijos ir Honkongo atkeliavusiose siuntose buvo rasta 900 lieknėjimui skirtų tablečių, kurių veiklioji medžiaga – sibutraminas.
Lieknėjimo preparatai
Lieknėjimo preparatai / Muitinės nuotr.

Nuo šių metų liepos mėnesio Europos Komisijos sprendimu buvo sustabdyta vaistinių preparatų, kurių sudėtyje yra sibutramino, registracija ir prekyba. Šiose siuntose esančių preparatų kiekis viršijo leistinas paštu siunčiamų vaistinių preparatų asmeniniam naudojimui skirtas normas.

Kadangi vaistai buvo siunčiami pažeidžiant Lietuvoje galiojančius teisės aktus, visi siuntose rasti preparatai sulaikyti.

Tai jau ne pirmas kartas, kai keleiviai mėgina įsivežti ar parsisiųsdinti Lietuvos rinkoje neregistruotų ar nenotifikuotų produktų. Vien per šią vasarą Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Vilniaus pašto pervežimo centre sulaikė per 20 siuntų, kuriose buvo daugiau kaip 16 tūkst. įvairių medikamentų.

Sustiprinus keleivių, bagažo bei pašto siuntų patikrą, muitinės pareigūnai vis dažniau sulaiko įvairių preparatų, kuriuos keleiviai gabenasi ar mėgina parsisiųsti iš egzotinių kraštų ir kurie nėra notifikuoti ir registruoti Lietuvos rinkoje, taip pat nežinomas šiuose preparatuose esančių veikliųjų medžiagų kiekis bei jų poveikis žmogaus organizmui. Dėl šių priežasčių Vilniaus pašto pervežimo centre tikrinamos visos medikamentų siuntos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius