-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinėje sulaikyta neregistruotų liekninamųjų preparatų

Ketvirtadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Vilniaus Pašto pervežimo centre tikrindami siuntas atkreipė dėmesį į nedidelį paketą iš JAV. Patikrinę siuntą, joje atrado 195 tabletes neregistruoto mūsų šalyje lieknėjimą skatinančio vaistinio preparato „Spier“, kurio pagrindinė veiklioji medžiaga yra sibutraminas.
Muitinėje sulaikyti neregistruoti lieknėjimo preparatai.
Muitinėje sulaikyti neregistruoti lieknėjimo preparatai. / Muitinės departamento nuotr.

Šiais metais Europos Komisijos sprendimu buvo sustabdyta vaistinių preparatų, kurių sudėtyje yra sibutramino, pardavimo teisė. Kadangi vaistinis preparatas „Spier“ Lietuvoje yra neregistruotas, be to, į mūsų šalį įvežtas kiekis viršijo leistinas normas, muitininkai lieknėjimą skatinančias tabletes sulaikė, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Pasak muitinės pareigūnų, bet kokia kaina siekiantys sulieknėti žmonės vis dažniau gabena neaiškios kilmės preparatus, kurių veikliųjų medžiagų kiekis nėra aiškus ir jų poveikis žmogaus organizmui nėra ištirtas. Vos prieš kelias dienas mūsų šalies pilietė iš Kinijos mėgino įsivežti apie 14 tūkst. tablečių, savo sudėtyje turinčių sibutramino.

Dėl itin padažnėjusių nelegaliai siunčiamų vaistų atvejų, Vilniaus Pašto pervežimo centre tikrinamos visos medikamentų siuntos.

Muitinės departamentas primena, jog prieš siunčiant pašto siuntas su medikamentais, pravartu pasidomėti Sveikatos apsaugos ministro įsakymu dėl vaistų gabenimo paštu kontrolės, kuriame nurodomi vaistų iš trečiųjų šalių gabenimo apribojimai pašto siuntose.

Turint recepto kopiją ar gydytojo pažymą galima įsivežti ar gauti paštu 6 – 9 to paties pavadinimo, farmacinės formos, stiprumo ir dozuočių kiekio originalias vaistinių preparatų pakuotes. Daugiau kaip 10 originalių to paties vaistinio preparato pakuočių ar daugiau kaip 10 skirtingų pavadinimų vaistinio preparato pakuočių galima įsivežti ar gauti paštu tik turint gydytojo pažymą.

Be recepto ar gydytojo pažymos leidžiama įsivežti ar gauti paštu ne daugiau kaip 5 originalias vaistinių preparatų pakuotes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius