Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Muitinės įkūrimo dieną minėję pareigūnai budrumo neprarado: įkliuvo rusė, gabenusi 3 220 pakelių cigarečių

Gegužės 8-ąją, minint Lietuvos muitinės įkūrimo 99-ąsias metines, Kybartų kelio poste įkliuvo Rusijos pilietė S.R., bandžiusi iš Rusijos į Lietuvą lengvuoju automobiliu „Mercedes Benz“ atgabenti nelegalių rūkalų už daugiau kaip 10 tūkst. eurų, – pranešimu spaudai informuoja Kauno teritorinė muitinė.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Ankstų rytą, apie 6 valandą, į Kybartų kelio postą automobiliu „Mercedes Benz“ atvažiavusi 46-erių metų S.R., bandydama suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenanti tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių – degalus automobilio kuro bake, 0,5 l alkoholio ir 2 pakelius cigarečių. Tačiau muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams kilo įtarimų, kad automobilyje akcizinių prekių gali būti ir daugiau, todėl jie nutarė transporto priemonę patikrinti detaliau.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Muitinio tikrinimo metu nustatyta, kad moteris kontrabandinius rūkalus gabeno ne tik automobilio bagažinės šoninėse ertmėse ir už galinės sėdynės atitvarinės sienelės įrengtose slėptuvėse, bet ir dujų balione, kuris, kaip paaiškėjo, buvo įmontuotas į dyzeliniu varikliu varomą automobilį. Iš automobilio slėptuvių muitininkai ištraukė 3 220 pakelių cigarečių „Golden Gate“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 10 tūkst. eurų.

Pasipelnyti iš kontrabandinių cigarečių kaimyninės šalies pilietei nepavyks: muitinės pareigūnai sulaikė ir cigaretes, ir automobilį, o vairuotojai surašė administracinio nusižengimo protokolą. Už šį pažeidimą jai gresia nemaža piniginė bauda, tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius