-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės ir VMI pareigūnai Marijampolės apylinkėse aptiko nelegalią degalinę

Penktadienio rytą bendros Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) operacijos metu Marijampolės apylinkėse esančiame Mokolų kaime pareigūnai aptiko nelegalią degalinę. Sulaikyta daugiau nei tona dyzelino.
Nelegali degalinė
Asociatyvi iliustracija. Nelegali degalinė / Muitinės departamento nuotr.

Turėdami informacijos, kad viename iš Marijampolės rajono Mokolų kaime esančių garažų gali būti sandėliuojamas nelegalus dyzelinas, MKT ir VMI pareigūnai penktadienį, apie 9 val. 30 min. patikrino minėtas patalpas.

Iš buvusių sovietinių fermų į garažus perdarytą pastatą juosė aukšta dvimetrinė tvora, tačiau pareigūnams pavyko užklupti du ten besidarbavusius vyriškius netikėtai. Pareigūnai aukščiau minėtus asmenis užklupo pačiame darbų įkarštyje – į garažą kaip tik buvo atvažiavęs Rusijos Federacijos piliečio vairuojamas krovininis vilkikas. Iš jo vyriškiai jau buvo spėję nupilti 364 litrus dyzelino.

Iš viso pareigūnai garaže aptiko 6 talpyklas, kuriose buvo 1100 litrų dyzelino (jo vertė apie 5 115 Lt), taip pat – 9 tuščias talpyklas ir degalų pilstymo įrangą: siurblį, žarnas, skaitiklį.

Vyriškiams bus surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas pagal LR Administracinio teisės pažeidimo kodekso 171–2 str. 1 dalį (Biokuro, naftos produktų gabenimo ir laikymo taisyklių pažeidimas). Pažeidėjams gresia bauda nuo tūkstančio iki dvidešimties tūkstančių litų.

Tolesnį šio įvykio tyrimą atlieka Valstybinės mokesčių inspekcijos Akcizų administravimo skyriaus departamento pareigūnai.

Pernai muitinės ir VMI pareigūnai surengė 270 bendrų patikrinimų, kurių metu nustatyti 39 pažeidimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius