Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės pareigūnai aptiko ne tik kontrabandinių cigarečių, bet ir piratinių žaidimų

Per pastarąsias dvi dienas Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, padedami Muitinės kriminalinės tarnybos, įvairiose vietose sulaikė kontrabandinių cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 100 tūkst. litų. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, pradėti du ikiteisminiai tyrimai.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Muitinės nuotr.
Muitinės nuotr./Kontrabandinės cigaretės
Muitinės nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip informuoja Muitinės departamentas, neteisėtai gabentos prekės bei transporto priemonės, kuriomis buvo gabenta kontrabanda, sulaikytos. Taip pat vilniečiai muitininkai sulaikė ir, įtariama, piratinių kompiuterinių žaidimų.

Pirmadienį Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai kartu su Vilniaus teritorinės muitinės mobiliąja grupe kelyje Vilnius-Trakai sustabdė automobilius Audi ir Volvo. Patikrinę abu automobilius, pareigūnai salonuose bei bagažinėse įrengtose slėptuvėse atrado beveik 7 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk“, „Queen“ ir „Viceroy“ beveik už 48 tūkst. Lt.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Raigardo kelio poste muitinės pareigūnai sustabdė Ukrainos piliečio I. B. vairuojamą krovininį automobilį Gaz. Nors vairuotojas ir patvirtino, kad negabena prekių, už kurias reikėtų sumokėti muito mokestį, muitininkai nuodugniai apžiūrėjo įtartiną automobilį. Paaiškėjo, kad automobilio krovininės dalies lubose įrengta slėptuvė, kurioje buvo paslėpta daugiau kaip 6200 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Fest7“. Kontrabandinių rūkalų vertė – beveik 44 tūkst. Lt.

Tame pačiame kelio poste tą naktį įkliuvo ir Baltarusijos pilietis Y. A. Savo automobilyje Peugeot jis slėpė cigarečių už beveik pusę tūkstančio litų.

„Nepasisekė“ Raigardo kelio poste ir mūsų šalies piliečiui A. O. Patikrinę jo vairuojamą automobilį Volkswagen, muitinės pareigūnai aptiko nelegaliai gabenamų cigarečių Viceroy beveik už 5 tūkst. Lt.

Antradienį kelyje „Vilnius–Minskas“ Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai sustabdė patikrinti mūsų šalies piliečio D. Ž. vairuojamą automobilį Audi 100. Įtarę, kad automobilyje gali būti slepiamas neleistinas krovinys, muitinės pareigūnai „audinę“ palydėjo į Vilniaus teritorinę muitinę, kur nuodugniai ją apžiūrėję, keturiose automobilio padangose bei salone įrengtoje slėptuvėje atrado apie pusę tūkstančio pakelių cigarečių „Minsk“ ir „Premjer“. Kontrabandinio krovinio vertė - beveik pusketvirto tūkstančio litų.

Antradienį Vilniaus oro uosto poste muitinės pareigūnai taip pat sulaikė 100 kompiuterinių žaidimų, kaip įtariama, pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Sulaikytų, įtariama, piratinių kompiuterinių žaidimų su ženklu „Nintendo“ vertė - beveik 14,5 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius