Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės pareigūnai Šakių rajone sulaikė rusą, gabenusį 750 tūkst. litų vertės cigarečių kontrabandą

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai trečiadienio rytą Ramoniškių kelio poste itin atidžiai tikrino vilkiką, atvykusį iš Rusijos Kaliningrado srities. Kriminalistams buvo kilę įtarimų, kad vilkiko puspriekabėje yra sumontuota dviguba siena ir ten gali būti slepiama cigarečių kontrabanda.
Sulaikytas cigaretes gabenęs Rusijos vilkiko vairuotojas
Sulaikytas cigaretes gabenęs Rusijos vilkiko vairuotojas / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Apie 4.30 val. į Ramoniškių kelio postą vilkiku „Reanault Magnum“ su puspriekabe atvažiavęs Rusijos pilietis A.B. pareigūnams sakė vykstantis į Lietuvą taisyti mašinos. Esą todėl ir vyksta be krovinio.

Izoterminė puspriekabė SCHMITZ pagal paskirtį buvo pritaikyta vežti prekes, kurioms reikalinga žemesnė temperatūra, tačiau tą dieną jos šaldymo funkcija buvo išjungta.

Iš pažiūros įprastai atrodantis vilkikas nepatyrusiems įtarimų nesukeltų, tačiau muitininkams išmatavus visas sienas, įtarimų sukėlė platesnė nei įprasta priekinė siena. Išardę konstrukcijas, muitininkai, kaip ir tikėjosi, dvigubų sienų ertmėje pamatė dėžes cigarečių kontrabandos. Suskaičiuota, kad nelegaliai buvo gabenama 200 dėžių cigarečių, paženklintų Rusijos Federacijos banderolėmis „Jin Ling“. Nelegalaus krovinio vertė – 750 tūkst. litų.

Kontrabandinis krovinys ir transporto priemonė sulaikyti, vairuotojui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 1 mėnesiui.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius