-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės pareigūnai sulaikė klastotų rankinių, papuošalų ir kitų prekių

Šiomis dienomis Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė apie du šimtus vienetų, kaip įtariama, intelektinės nuosavybės teises pažeidžiančių prekių. Sulaikytų prekių iš Kinijos ir Taivanio asortimentą sudaro daiktai, kurių prekių ženklai saugomi intelektinės nuosavybės teisių, tokių kaip „Maybelline New York“, „Mercedes-Benz“, „Gillette Fusion“, „Gillette Fusion Power“, „Chanel“, „Roberto Cavali“, „Salvatore Ferragamo“ ir kt.
Muitinės pareigūnai sulaikė klastotų rankinių, papuošalų ir kitų prekių
Muitinės pareigūnai sulaikė klastotų rankinių, papuošalų ir kitų prekių / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Vilniaus pašto poste muitinės pareigūnai, atlikdami eilinį pašto siuntų, atgabentų iš Kinijos, patikrinimą sulaikė 20 vnt. suklastoto akių blakstienų tušo „Maybelline New York“.

Vilniaus oro uosto poste muitininkai, tikrindami siuntą iš Kinijos, rado 80 vnt. skutimosi peiliukų, pažymėtų „Gillette Fusion“, „Gillette Fusion Power“ prekiniais ženklais.

Įvairių prekių klastočių bandė įsivežti ir keleiviai, atvykstantys iš trečiųjų šalių: pilietė A. I., atvykusi lėktuvo reisu iš Kinijos per Kijevą, asmeniniame bagaže gabeno 26 vnt. moteriškų rankinių, pažymėtų „Chanel“, „Roberto Cavalli“ ir „Salvatore Ferragamo“ prekiniais ženklais, o pilietė R. T., atvykusi taip pat šiuo reisu, vežėsi keturias moteriškas rankines, paženklintas „Chanel“ ženklu, bei 55 vnt. moteriškos galanterijos ir įvairių prekinių ženklų bižuterijos gaminių.

Visos, kaip įtariama, intelektinės nuosavybės teises pažeidžiančios prekės sulaikytos, atliekami tolesni tyrimai.

Lietuvos muitinės pareigūnai per 2012 m. sausio–rugpjūčio mėnesius nustatė 342 atvejus, kai asmenys gabeno prekes, įtariant, kad prekės pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises. Palyginti su 2011 m. tuo pačiu laikotarpiu (189 atvejai), nustatyta 1,8 karto daugiau.

Plačiau apie muitinės vykdomą intelektinės nuosavybės apsaugos kontrolę galite paskaityti Lietuvos muitinės svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius