-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės šuo padėjo surasti daugiau kaip tūkstantį pakelių kontrabandinių rūkalų

Savaitgalį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai pasienyje bei patruliuodami keliuose sulaikė beveik 65 tūkst. vnt. kontrabandinių rūkalų.
Muitinės šuo
Muitinės šuo / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Didžiausi kontrabandinių cigarečių kiekiai sulaikyti Sudargo (Ramoniškių) kelio poste. Ankstų sekmadienio rytą (rugpjūčio 12 d.) į postą automobiliu „Audi A6“ atvykęs LR pilietis J. P. žodžiu deklaravo, kad vežasi 2 pakelius cigarečių. Įtarus, kad žmogus sako netiesą, transporto priemonė buvo detaliai patikrinta.

Specialiai įrengtoje slėptuvėje už automobilio užpakalinės sėdynės muitinės pareigūnai surado nelegalų „Bond Street“, „Lifa Super Slims“ ir „Compliment Super Slims“ rūkalų krovinį. Iš viso sulaikyta daugiau kaip 28 tūkst. vnt. cigarečių už 10,2 tūkst. Lt.

Nustatyti ir dar keli atvejai Sudargo (Ramoniškių) ir Kybartų kelio postuose, kai buvo bandyta kontrabandos būdu į Lietuvos teritoriją įvežti nelegalių rūkalų. Muitinės pareigūnai, atlikę detalius transporto priemonių patikrinimus, surado cigarečių ne už vieną tūkstantį litų.

Cigarečių muitinės pareigūnai sulaikė ir patruliuodami keliuose. Patruliuodami kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai muitininkai sustabdė patikrinti Lenkijos piliečio J. M. F. vairuojamą krovininį automobilį „Daf“. Mobiliosios grupės Panevėžio poskyrio pareigūnams talkino tarnybinis šuo – belgų aviganis Kolo, kuris ir padėjo aptikti 24 tūkst. vnt. rūkalų, paslėptų puspriekabėje už šaldymo įrangos apsaugos lentelių. Cigaretės buvo pažymėtos Baltarusijos akcizo ženklais.

Kadangi minėtas pilietis nepateikė nei prekių įsigijimo, nei mokesčių sumokėjimo už prekes dokumentų, muitinės pareigūnai sulaikė rūkalų krovinį, kurio vertė daugiau kaip 8,3 tūkst. Lt.

Tame pačiame kelyje sustabdžius patikrinti kito Lenkijos piliečio P. S. vairuojamą vilkiką „Volvo“, muitinės pareigūnams taip pat padėjo belgų aviganis Kolo – vilkike buvo surasta daugiau kaip 2 tūkst. vnt. kontrabandinių cigarečių.  

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o nelegalūs cigarečių kroviniai ir jas gabenusios transporto priemonės sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius