Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai ardė automobilius ir traukė kontrabandines cigaretes

Antradienį Kybartų kelio poste buvo sulaikyta kontrabandinių rūkalų už daugiau kaip už 18 tūkst. Lt.
Cigarečių slėptuvė
Cigarečių slėptuvė / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Maždaug 14 val. remiantis išankstine Muitinės kriminalinės tarnybos informacija Kybartų kelio poste buvo sulaikytas lengvasis automobilis BMW, vairuojamas marijampolietės K.J. Moteris žodžiu deklaravo, kad neleistinų daiktų nesiveža. Pasitelkus Mobiliosios grupės pareigūnus automobilis buvo patikrintas nuodugniai. Nuėmę automobilio priekinius ratus bei nuardę posparnius, atidengtose ertmėse muitinės pareigūnai rado beveik tris dėžes rusiškų cigarečių. Tabako krovinys įvertintas daugiau kaip 9 tūkst. Lt.

Tą pačią dieną buvo sulaikytas Lietuvos pilietis, kuris lengvojo automobilio „VW Passat“ slenksčiuose bei po kilimėliais slėpė 475 pakelius „Viceroy Red“ cigarečių su rusiškomis banderolėmis. Sulaikytų cigarečių vertė – per 3 tūkst. Lt.

Vėlų vakarą Europos Sąjungos piliečiams skirtu kanalu iš Kaliningrado srities atvykęs Lenkijos pilietis S.B. žodžiu deklaravo, kad vežasi du pakelius cigarečių. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad lenkas vairuoja ne savo automobilį. Muitininkams tai sukėlė įtarimą, todėl automobilis „Fiat Tempra“ buvo tikrinamas detaliai. Iš po priekiniu buferiu ir išilginėse kėbulo sijose įrengtų slaptaviečių muitinės pareigūnai ištraukė beveik 2 dėžes įvairių pavadinimų rusiškų cigarečių, kurių vertė – apie 6 tūkst. Lt.

Nelegaliu uždarbiu susigundžiusiems piliečiams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti. Negana to, visiems pažeidėjams gresia piniginės baudos. Realizavus sulaikytą kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, apie 10 tūkst. Lt mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius