Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai jaunuoliams neleido uždirbti 50 tūkstančių litų

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai ketvirtadienį sulaikė 7 tūkst. 670 pakelių kontrabandinių cigarečių, kurių vertė per 50 tūkst. litų.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, ketvirtadienį vakare Europos Sąjungos piliečiams skirtu kanalu į Kybartų kelio postą iš Kaliningrado srities Volkswagen Passat automobiliu atvyko dvidešimtmetis Lietuvos pilietis V.V., kuris žodžiu deklaravo, kad negabena jokių prekių, privalomų pateikti muitinei.

Gavus operatyvios informacijos iš Muitinės kriminalinės tarnybos, kad automobilyje gali būti gabenama daugiau cigarečių nei leistina, automobilis buvo patikrintas detaliai. Patikrinime dalyvavo ir  tarnybinis šuo, kuris padėjo Kybartų kelio pareigūnams automobilio durelėse, bagažo dalies dugne bei degalų bake įrengtose slėptuvėse aptikti 3 tūkst. 670 pakelių cigarečių „Jing Ling“, paženklintų Rusijos Federacijos banderolėmis. Sulaikyto tabako krovinio vertė per 24 tūkst. litų.

Tą patį vakarą Kybartų kelio poste buvo sulaikytas ir 22 metų lietuvis G.M., atvykęs į Lietuvą iš Kaliningrado. Atlikus detalų automobilio patikrinimą, buvo rasta nedeklaruotų ir nuo muitinio tikrinimo paslėptų 4 tūkst. pakelių cigarečių, kurios nuo muitinės kontrolės buvo paslėptos automobilyje specialiai tam įrengtose slėptuvėse.

Sulaikytų cigarečių vertė – per 26 tūkst. litų.

Neteisėtai gabentos cigaretės ir automobiliai sulaikyti, pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius