Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai nelegalias cigaretes aptiko vilkikų ratuose ir puspriekabės lubose (nuotraukos)

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Lavoriškių ir Raigardo kelio poste sulaikė tris krovininius vilkikus, kuriais į Lietuvą, gudriai užmaskavus, mėginta įvežti kontrabandinių rūkalų daugiau nei už 212 tūkst. litų.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, realizavus šią cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, apie 150 tūkst. litų. Dėl itin didelio kontrabanda gabenamų rūkalų kiekio per Lavoriškių kelio postą pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lavoriškių kelio poste patikrinimui buvo sustabdytas krovininis vilkikas Man su puspriekabe-šaldytuvu Lamberet. Vilkiką vairavęs Lietuvos pilietis A.M. deklaravo, kad negabena prekių, kurių kiekis yra didesnis už nustatytas įvežimo normas. Iš patirties žinodami, kad ir „tuščių“ vilkikų puspriekabėse neretai slepiami kontrabandiniai rūkalai, muitinės pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti automobilį.

Netrukus paaiškėjo, kad pareigūnų įtarimai pagrįsti – gerai įrengtoje ir specialiai pagamintomis plokštėmis užmaskuotoje slėptuvėje buvo 49 dėžės cigarečių „Jin Ling“, kurių vertė juodojoje rinkoje siekia daugiau kaip 161 tūkst. litų.

Kontrabandinių cigarečių gabenimas puspriekabės lubose ar grindyse įrengtose slėptuvėse – gana įprastas nelegalių rūkalų gabenimo būdas.

Sulaikytas krovinys buvo perduotas Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnams, kurie dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą. Vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Antradienį muitinės pareigūnai Raigardo kelio poste sulaikė dar du vilkikus, kuriais irgi mėginta įvežti cigarečių kontrabandą, paslėpus nelegalius rūkalus automašinų ratuose.

Apie vidurdienį pareigūnai sustabdė Rusijos piliečio Y.A. vairuojamą krovininį automobilį DAF su puspriekabe Koegel. Vairuotojas pateikė dokumentus, jog veža filtrus. Tačiau pareigūnai nusprendė detaliai patikrinti įtarimų sukėlusį vilkiką ir dviejuose puspriekabės bei atsarginiame rate surado paslėptas nelegaliai gabenamas cigaretes „L&M“. Sulaikyta 3 tūkst. pakelių cigarečių už daugiau kaip 21 tūkst. litų.

Tos pačios dienos ankstyvą rytą pareigūnai patikrino dar vieną Rusijos piliečio N.L. vairuojamą vilkiką Man su puspriekabe. Nors automašina važiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta, pareigūnai nusprendė nuodugniau apžiūrėti įtartiną vilkiką.

Po apžiūros paaiškėjo, kad, šio vilkiko ratuose (kaip ir prieš keletą valandų sulaikyto krovininio automobilio) buvo slepiamos cigaretės. Iš keturių pakeliamų puspriekabės – šaldytuvo ratų muitininkai ištraukė apie 4 tūkst. pakelių kontrabanda gabentų rūkalų. Sulaikytų cigarečių vertė – beveik 29 tūkst. litų. Pažeidėjams buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius