Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai nesiryžo policijai pranešti apie iš jų aikštelės pavogtą vilkiką su cigaretėmis (atnaujinta 9.05 val.)

Trečiadienį po pietų Šilutėje policininkai susidomėjo įtartinu vilkiku. Netrukus paaiškėjo visa jo istorija, dėl kurios kai kuriems vietos muitininkams gresia rimti nemalonumai.
Paaiškėjo, kad vilkikas su brangiu kroviniu paslaptingai „išgaravo“ iš saugomos muitininkų teritorijos.
Paaiškėjo, kad vilkikas su brangiu kroviniu paslaptingai išgaravo iš saugomos muitininkų teritorijos. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Po 16 valandos vietos policininkai prie Šilutės geležinkelio stoties atkreipė dėmesį į vilkiką DAF su rusiškais registracijos numeriais. Šioje vietoje, kaip paaiškėjo, vilkikas stovėjo jau dvi paras.

Pareigūnų dėmesį patraukė ne tik tai, kad iš užsienio atvažiavusi transporto priemonė ilgai stovi palikta be priežiūros, bet ir tai, kad vilkiko priekabos tentas yra praviras, o ant jo nėra jokių muitinės plombų.

Vilkiko priekaboje pareigūnai rado dėžių su šokoladu. Kai pamėgino išsiaiškinti, kam transporto priemonė priklauso ir kur ji turėtų būti, policininkai buvo gerokai nustebinti. Paaiškėjo, kad dar spalio mėnesį vilkikas įvažiavo į Lietuvą per Panemunės muitinės postą.

Ten jis buvo sulaikytas, nes peršvietus rentgeno aparatu priekaboje tarp šokolado dėžių aptiktas stambus kontrabandinių cigarečių krovinys – beveik šeši šimtai dėžių cigarečių su rusiškomis banderolėmis. Toks kiekis kontrabandinių cigarečių juodojoje rinkoje kainuoja apie pusantro milijono litų.

Rolando Žalgevičiaus nuotr./Cigaretės iš vilkiko dingo.
Rolando Žalgevičiaus nuotr./Cigaretės iš vilkiko dingo.

Sulaikytas vilkikas buvo nuvairuotas į Panemunės muitinės terminalą. Terminalas yra apjuostas aklina tvora, teritorija stebima vaizdo kameromis. Be vietos muitininkų žinios niekas iš teritorijos negali ne tik išvažiuoti, bet ir į ją įeiti.

Vis dėlto kažkokiu mistiniu būdu vilkikas su visomis cigaretėmis, kuris turėjo muitinės terminale saugiai laukti tyrimo pabaigos, atsidūrė ten, kur jį po kelių dienų rado policininkai. Cigarečių krovinys, suprantama, iš vilkiko dingo.

Panemunės muitinės pareigūnai į policiją dėl vilkiko dingimo iki trečiadienio nebuvo kreipęsi. Ar jie nepastebėjo sunkiasvorės transporto priemonės dingimo, ar tylėjo vedami kitų motyvų, atsakys tyrimas. Neabejotina, kad tiek vietos muitinės vadovų, tiek pareigūnų, atsakingų už terminalo aikštelės kontrolę, laukia dideli nemalonumai tarnyboje.

Papildyta 9.00 val. Muitinės departamentas pranešė, kad skubos tvarka generalinio direktoriaus įsakymu sudaryta komisija iš departamento, kriminalinės, tarnybinių tyrimų tarnybų vadovų šiuo metu  Panemunėje aiškinasi  įvykio aplinkybes. 

Ikiteisminis tyrimas pradėtas ir Pagėgių savivaldybės policijos komisariate. Teigiama, kad muitinės pareigūnai, turėję užtikrinti sulaikyto krovinio apsaugą, neišvengs atsakomybės. Šiuo metu jie yra nušalinti nuo tarnybos.

Iš pavogto vilkiko dingo 285 580 pakelių cigarečių „Jing Ling“ ir „Sovereign“ su Rusijos banderolėmis, kurių bendra vertė  – 1 mln. 870 tūkst. litų. Spalio 25 d. pasienio poste sulaikytam vairuotojui dėl stambios kontrabandos buvo iškelta baudžiamoji byla, pradėtas ikiteisminis tyrimas, vilkiko vairuotojas teismo nutartimi suimtas 3 mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius