Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Muitininkai „perkando“ slėptuvėmis paverstus „Volkswagen Crafter“ ir „Citroen“ automobilius

Automobiliai–slėptuvės pro muitinės akis ir vėl nepraslydo: kontrabandos gabentojai sulaikyti Raigarde ir ties Lazdijais.
Sulaikyta kontrabandą gabenęs automobilis
Sulaikyta kontrabandą gabenęs automobilis / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Paskutinę rugsėjo dieną Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir cigarečių kontrabandos. Vienas automobilių su nelegaliais rūkalais įkliuvo Raigardo kelio poste, kitas buvo sulaikytas prie pat Lenkijos sienos, ties Lazdijais.

Rugsėjo 30-ąją, apie 8 val. ryto Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės patrulis ties senuoju Lazdijų pasienio kontrolės punktu patikrinimui sustabdė Lietuvos piliečio Š.L. vairuojamą mikroautobusą „Volkswagen Crafter“.

Pastarasis sakėsi vykstąs į Didžiąją Britaniją, bet patikrinus jo automobilį paaiškėjo, kad stoge, durelėse, priekinių sparnų ertmėse, priekiniame prietaisų skyriuje prigrūsta nelegalių rūkalų – baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital“. Iš viso pareigūnai mašinoje surado 3 295 pakelius cigarečių kontrabandos, kurios vertė – 9 489 eurai.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tad, užuot pasiekęs kelionės tikslą, Š.L. buvo sulaikytas dviem paroms, jam gresia ne tik bauda ar laisvės atėmimas, bet ir automobilio konfiskavimas.

Antrąjį automobilį – „Citroen“, muitininkai sulaikė 17 val., Raigardo kelio poste. Čia pareigūnai detaliai patikrino į postą atvykusio Baltarusijos piliečio A.Zh. mašiną, kurioje irgi aptiko nelegalias cigaretes. Kontrabandinės cigaretės buvo išslapstytos tradiciškai – durelėse, galiniuose sparnuose, buferyje, sėdynėse, variklio skyriuje. Iš viso šitaip buvo vežama 11 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk“, kurių vertė – 31 680 eurų.

Dėl gabentos kontrabandos vairuotojas ir transporto priemonė buvo sulaikyti, MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vėliau A.Zh. Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui.

Abiem minėtiems tyrimams vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius