Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai pričiupo pinigus, rūkalus ir net automobilių padangas slėpusius vairuotojus

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams per dvi savaites įkliuvo ilgas sąrašas pažeidėjų. Vieni bandė prasprukti su nedeklaruotais pinigais, kiti slėpė kontrabandinius rūkalus. Sučiuptas ir nežinia iš kur 400 automobilių padangų gavęs vairuotojas.
Nuo muitininkų bandyta nuslėpti nedeklaruotus pinigus
Nuo muitininkų bandyta nuslėpti nedeklaruotus pinigus / Muitinės nuotr.

Muitininkai praneša, kad nedeklaruotus pinigus pro Nidos kelio postą bandė pravežti Karaliaučiaus gyventojas. Vyras muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo, kad nieko neleistino negabena, ir  tiesiog grįžta į Rusijos Federaciją.

Tačiau muitinės pareigūnai, patikrinę automobilį VW-CADDY ir keleivio gabenamus daiktus, rado 10 050 eurų, 1 200 JAV dolerių ir 3 260 Rusijos rublių.

Transporto priemonė ir Rusijos piliečio gabenti grynieji pinigai – sulaikyti. Dėl šio įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pagal galiojančias ES ir nacionalinės teisės aktų nuostatas, grynuosius pinigus, kurių vertė sudaro 10 tūkst. ar daugiau eurų taip pat vertybinius popierius, kurių vertė prilyginama šiai sumai, privalomai turi būti deklaruojami muitinei, užpildant nustatytos formos deklaraciją. Šią deklaraciją būtina pateikti muitinės pareigūnams ne tik išvykstant ar atvykstant į ES, bet ir vykstant iš vienos ES valstybės į kitą.

Muitinės nuotr./Kontrabandinius rūkalus tauragiškė slėpė bagažinės slėptuvėje
Muitinės nuotr./Kontrabandinius rūkalus tauragiškė slėpė bagažinės slėptuvėje

Dar vienas pažeidimas išaiškintas Panemunės kelio poste.  Muitinės pareigūnai, patikrinę Tauragės gyventojos vairuojamą automobilį Peugeot 607 aptiko slėptuvę. Bagažinėje įrengtoje slėptuvėje pareigūnai rado 1 240 cigarečių pakelių „Compliment Super Slims 3“ be banderolių. Sulaikytų cigarečių vertė – daugiau nei 3 000 eurų. 

Mašina ir neteisėtai gabenti rūkalai sulaikyti. 32-ejų tauragiškei surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Tuo pat metu pažeidimą nustatė ir Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus patrulis. Klaipėdos mieste muitiniam patikrinimui sustabdytame Lietuvos piliečio vairuojamame krovininiame automobilyje Scania muitinės pareigūnai aptiko naujų lengvųjų automobilių padangų, kurioms vairuotojas nepateikė jokių gabenimo ar įsigijimo patvirtinančių dokumentų. Iš viso sulaikyta 400 padangų, vertinamų daugiau nei 15 000 eurų. Už šį pažeidimą vairuotojui taip pat surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius