Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai pričiupo vienas paskui kitą „Audi 100“ važiavusius kontrabandininkus

Trečiadienio vakarą Lavoriškių kelio poste muitininkai sulaikė du vienas paskui kitą atvykusius Lietuvos piliečius. „Audi 100“ automobiliais atvykę piliečiai kuro bakuose buvo įrengę slėptuves kontrabandai gabenti. Sutalpino į jas taip pat ir vienodą kiekį cigarečių – po 750 pakelių.
Muitininkų sulaikyta kontrabanda
Muitininkų sulaikyta kontrabanda / Lietuvos muitinės nuotr.

Už neteisėtą veiklą „kontrabandos dvyniai“ užsidirbo po administracinio teisės pažeidimo protokolą pagal tą patį ATPK straipsnį.

Vasario 24 d. pavakarę į Vilniaus teritorinės muitinės Lavoriškių kelio postą „Audi 100“ automobiliu atvyko vidutinio amžiaus lietuvis P.P. Iškart po jo taip pat „Audi 100“ automobiliu atvyko ir panašaus amžiaus lietuvė T.Č. Abu piliečiai muitinės pareigūnams deklaravo nevežantys apmokestinamų prekių arba kurioms taikomi draudimai ar apribojimai.

Kilus įtarimams, vyro vairuota „Audi“ nukreipta rentgeno kontrolės patikrai. Netrukus išaiškinta, kad transporto priemonės kuro bake, slepiant nuo muitinės kontrolės, gabenamos cigaretės. Iš viso – 766 pakeliai „NZ“, „Winston“, „Minsk“ cigarečių.

Detaliai patikrintas ir moters atvairuotas automobilis – jo kuro bake taip pat aptiktos kontrabandinės cigaretės. Iš viso – 757 pakeliai „Minsk“, „NZ“, „Queen“, „Winston“ ir „Fest“ cigarečių.

Cigaretės ir transporto priemonės sulaikytos. Piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal LR ATPK 210 str. (Kontrabanda).

Tai ne pirmas kartais, kai muitinės pasienio postuose sulaikomi „kontrabandos dvyniai“. Metų pradžioje Medininkų kelio poste sulaikyti du toje pačioje įmonėje dirbantys baltarusiai, į postą vienas po kito atvykę baltais „Daf“ vilkikais. Abu jie oficialiai gabeno techninę anglį, o neoficialiai – cigarečių kontrabandą, slėptą prie puspriekabių pritvirtintuose atsarginiuose ratuose.

Vos po kelių dienų „dvyniai“ buvo sulaikyti ir Lavoriškių kelio poste – kartu į postą įvažiavę du vilniečiai kontrabandines cigaretes į Lietuvą taip pat mėgino pervežti atvairuotų „Audi“ dujų bakuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius