Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai prie Marijampolės sulaikė vilkiką vežusį 10 tūkst. galimai batų klastočių

Praėjusį savaitgalį muitinės pareigūnai Marijampolės apylinkėse sustabdė ir patikrino į Lenkiją iš Latvijos važiavusį vilkiką. Mašinos puspriekabėje rasta apie 10 tūkst. porų sportinių batelių „Nike“, „Adidas“, „Converse“, kurie, kaip įtaria pareigūnai, gali būti pagaminti pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.
Galimai klastoti sportiniai batai
Galimai klastoti sportiniai batai / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.
Temos: 1 Kontrabanda

Krovininis vilkikas „Daf“, kurį vairavo Latvijos pilietis J.E., Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnų patrulio liepos 17-osios naktį buvo sustabdytas Marijampolės apylinkėse, rašoma Lietuvos muitinės departamento pranešime. 

Pareigūnams prekės sukėlė įtarimų: iš pažiūros solidžių gamintojų sportiniai bateliai buvo gabenami drėgnose aplamdytose kartoninėse dėžėse, sugrūsti į paprastus polietileninius maišelius, be drėgmės sugėrėjų.

Vilkiko vairuotojas tikino iš Latvijos į Lenkiją vežantis sportinių batelių krovinį: automašinos puspriekabė išties buvo pilnutėlė batų.

Tačiau pareigūnams prekės sukėlė įtarimų: iš pažiūros solidžių gamintojų sportiniai bateliai buvo gabenami drėgnose aplamdytose kartoninėse dėžėse, sugrūsti į paprastus polietileninius maišelius, be drėgmės sugėrėjų.

Vilkiką papildomai patikrinus Kybartų pasienio kontrolės punkte įtarimai, kad šios prekės gali būti falsifikatai, tik sustiprėjo.

Krovinio (9 360 porų sportinių batelių) vertė, sprendžiant iš pareigūnams pateiktų dokumentų, tebuvo vos 9 611 eurų. Taigi, vidutiniškai viena batų pora tekainavo kiek daugiau nei 1 euras.

Galimų klastočių krovinys šiuo metu sulaikytas. Laukiama oficialaus minėtų firmų atstovų patvirtinimo dėl sulaikytų prekių originalumo. Jei pareigūnų įtarimai pasitvirtins, sulaikytos prekės bus sunaikintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius