Muitininkai sostinėje aptiko didžiulį nelegalaus spirito sandėlį (nuotraukos)

Turėdami informacijos apie vykdomą nelegalią veiklą, Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, praėjusį penktadienį, balandžio 17 d., Vilniuje aptiko didžiulį nelegalaus spirito sandėlį, kuriame slėpta apie 50 tonų spirito ir jo filtravimo įranga. Ten pat rastas ir krovininis vilkikas su cigarečių „L&M“ kontrabanda.
Aptiktas spirito sandėlys
Aptiktas spirito sandėlys / Muitinės nuotr.

Sulaikant cigarečių kontrabandininkus – du lietuvius ir vieną Latvijos Respublikos pilietį, pareigūnams teko panaudoti ir tarnybinį šaunamąjį ginklą.

Visi sulaikytieji Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo sprendimu suimti dviem mėnesiams.
Sulaikyto spirito vertė preliminariais duomenimis – 2,5 mln. Lt., kontrabandiniai rūkalai įvertinti 156 tūkst. Lt.

Tikrindami gautą informaciją apie vykdomą nelegalią veiklą, muitinės pareigūnai vėlyvą penktadienio vakarą patikrino vieną iš sostinės Arimų gatvėje esančių angarų.

Manoma, kad iš surasto nelegalaus alkoholio juodajai rinkai buvo galima pagaminti iki 250 tūkst. puslitrių vadinamojo „pilstuko“.

Nepaisant vėlyvo vakaro, prie minėto angaro tuo metu buvo nemažas sambrūzdis – darbavosi žmonės, greta stovėjo krovininis vilkikas „DAF“ su puspriekabe, dar trys automobiliai.

Netikėtai užklupti pareigūnų, žmonės puolė bėgti – besivydamas bėglius vienas iš muitinės kriminalistų, duodamas pavojaus signalą bei kviesdamasis kolegas į pagalbą, tris kartus iššovė iš tarnybinio šaunamojo ginklo „Glock-19“ į orą, teigiama pranešime spaudai.

Muitininkams pavyko sučiupti tris bėglius – lietuvius J. M. ir S. F. (vienas vilnietis, kitas – alytiškis, abu jau turėję reikalų su teisėsauga). Taip pat sulaikytas ir Latvijos Respublikos pilietis S. S.

Patikrinę minėtą angarą, muitinės kriminalistai ten aptiko didžiulį nelegalaus spirito sandėlį.Kratos metu buvo surasta 50 tonų, kaip įtariama, nelegalaus alkoholio. Jo vertė – 2, 5 mln. Lt.

Ten pat aptikta ir įranga nelegalaus denatūruoto spirito filtravimui – anglies ir vandens filtrai, filtrų dėklai, vandens siurbliai, guminės žarnos, metaliniai vamzdžiai ir kt. Angare dar buvo surasta ir 15 tuščių plastikinių statinių (kurių kiekvienoje telpa po 1000 litrų skysčio).

Sprendžiant iš angare aptiktos techninės įrangos, ten veikė tikras nelegalaus alkoholio gamybos fabrikas, kuriame atvežtinis denatūruotas spiritas buvo perdirbamas į vadinamąjį „pilstuką“. Beje, nemaža dalis surasto nelegalaus spirito jau buvo spėta išgryninti, matyt, rastos įrangos pagalba.

Manoma, kad iš surasto nelegalaus alkoholio juodajai rinkai buvo galima pagaminti iki 250 tūkst. puslitrių vadinamojo „pilstuko“.

Greta angaro stovėjusiame krovininiame vilkike pareigūnai aptiko 27 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių „L&M“ ir 3300 pakelių cigarečių „L&M Lights“. Dalis cigarečių rasta puspriekabės grindyse įrengtoje slėptuvėje, dalis jų jau buvo išimtos iš slėptuvės ir pradėtos pakuoti į greta stovėjusias dėžes. Visų cigarečių pakeliai buvo paženklinti Rusijos Federacijos banderolėmis. Aptiktos cigarečių kontrabandos vertė – 156 tūkst. Lt.

Visi sulaikytieji Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo sprendimu suimti dviem mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius