Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Muitininkai sunaikins 733 dėžes kiniškų „Pokemon“ žaislų ir saldainių

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai iš prekės ženklo atstovo gavo oficialų patvirtinimą, kad Malkų įlankos jūrų uosto poste sulaikyti vaikų mėgstami saldainiai „Pokemon“ ir žaislai su saldainiais „Pokemon“ yra klastotės, rašoma pranešime.
Klaipėdos muitininkų sulaikyti „Pokemon“ žaislai
Klaipėdos muitininkų sulaikyti „Pokemon“ žaislai / Klaipėdos muitinės nuotr.
Temos: 1 Žaislai

Iš viso muitinės pareigūnai sulaikė 413 dėžių (1 858,5 kg) saldainių „Pokemon“ ir 320 dėžių (1 728 kg) žaislų su saldainiais „Pokemon“. Sulaikytų prekių vertė – apie 16 600 eurų.

Muitinės pareigūnai, tikrindami siuntą iš Kinijos, tarp įvairių saldainių ir žaislų su saldainiais aptiko ir įtarimų sukėlusių prekių, kurios galėjo būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Lietuvos gavėjui skirtus saldainius „Pokemon“ ir žaislus su saldainiais „Pokemon“ Malkų įlankos jūrų uosto posto muitinės pareigūnai, įtarę, jog prekės gali būti klastotės, sulaikė šių metų gegužės 9 d. ir apie tai informavo prekių ženklų atstovus.

Prekės ženklo atstovas patvirtino įtarimus, kad prekės yra klastotės, ir priėmė sprendimą tokias prekes sunaikinti.

Sunaikinimas – tai muitinės sankcionuotas veiksmas, kuriuo prekės sudaužomos, supjaustomos, sulaužomos, išpilamos ar kitaip padaromos visiškai netinkamomis vartoti pagal ankstesnę (buvusią prieš sunaikinimą) paskirtį, o jomis disponuojantis asmuo dėl to negauna jokios materialinės naudos.

Tai ne vienintelis atvejis pastaruoju metu, kuomet muitinės pareigūnai įtaria, kad gabenamos prekių gali būti klastotės. Praėjusią savaitę tame pačiame poste deklaruotoje siuntoje iš Kinijos muitinės pareigūnai taip pat aptiko prekių, spėjama, kurios gali būti pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Muitinės pareigūnai sulaikė 978 vnt. žaislų konstruktorių „Toy constructor“, vertinamų daugiau nei 5 000 eurų, o šią savaitę – 842 vnt. automobilių detalių (kėbulo ir bamperių detales), kurių pakuotės pažymėtos A4, A6 (Audi), FOCUS (Ford), OCTAVIA, FABIA (Skoda), QASHQAI (Nissan), VW, CRUZE (Chevrolet) prekių ženklais. Šių sulaikytų prekių vertė – daugiau nei 10 000 eurų.

Dėl šių atvejų muitinės pareigūnai taip pat yra informavę prekių ženklų atstovus, kad šie patvirtintų, ar prekės pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises, ar ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius