-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muitininkai tarp pjuvenų aptiko rūkalų daugiau nei už milijoną (nuotraukos)

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo kelio poste sulaikė tris vilkikus, kuriais į Lietuvą mėginta įvežti kontrabandinių rūkalų maždaug už 1,4 mln. litų. Realizavus šią cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, apie 977 tūkst. litų. Dėl sulaikytos kontrabandos pradėti trys ikiteisminiai tyrimai.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, ketvirtadienio rytą muitinės pareigūnai sustabdė iš Baltarusijos į Lietuvą važiuojantį vilkiką Scania, kurį vairavo Lenkijos pilietis P.S. Vilkikas važiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta juosta.

Nors vairuotojas ir deklaravo, kad automobilyje neleistinų prekių nėra, muitininkai nusprendė detaliau apžiūrėti įtarimų sukėlusį vilkiką. Detalaus patikrinimo metu, paaiškėjo, kad viena vilkiko kuro talpykla grūste prigrūsta cigarečių. Iš slėptuvės muitininkai ištraukė 5 tūkst. 640 tūkst. pakelių cigarečių „Premjer“, „Premjer 7“ ir „Viceroy“. Sulaikytą krovinį, kurio vertė daugiau kaip 40,5 tūkst. litų, muitininkai perdavė Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriaus pareigūnams, kurie dėl šios kontrabandos pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nepraėjus nė porai valandų po vilkiko Scania sulaikymo, pareigūnai patikrinimui sustabdė Baltarusijos piliečio V.H. vairuojamą krovininį automobilį Renault. Pastarasis taip pat važiavo tuštiems krovininiams automobiliams skirta kelio juosta, o vairuotojas deklaravo, kad įstatymų draudžiamų daiktų neveža.

Tačiau patikrinę šį vilkiką, muitininkai jo kuro talpykloje aptiko paslėptą cigarečių kontrabandą. Sulaikyti nelegalūs rūkalai (5 tūkst. 620 tūkst. pakelių, kurių vertė – 40,5 tūkst. litų) perduoti MKT Kauno skyriaus pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda).

Abiems vairuotojams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tą pačią dieną, po pietų, Medininkų kelio poste muitininkai sustabdė iš Baltarusijos atvažiavusį krovininį automobilį Iveco su puspriekabe Koegel. Automobilį vairavęs mūsų šalies pilietis V.V. pateikė dokumentus, kad vienai įmonei veža medienos drožles.

Pareigūnams kilo įtarimų, jog automašinoje gali būti paslėptas kontrabandinis krovinys, todėl vilkiką jie patikrino mobilia rentgeno sistema. Paaiškėjo, jog maišai, kuriuose, neva, vežamos medžio drožlės, pilni cigarečių „Jin Ling“. Jau dabar rasta apie 180 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė apie 1 mln. 314 tūkst. litų. Tačiau tikslus sulaikytų prekių kiekis ir vertė dar nustatinėjama.

Sulaikytas krovinys ir automobilis perduoti MKT Vilniaus skyriaus pareigūnams, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vairuotojui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius