Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai vasarį purtė cigarečių, narkotikų ir moteriškų drabužių kontrabandininkus

Lietuvos muitinės pareigūnai per šių metų vasarį sulaikė prekių už daugiau nei 1 mln. 155 tūkst. litų. Didžiausią sulaikytų prekių vertės dalį sudarė neteisėtai gabentos cigaretės. Jų daugiausiai antrąjį šių metų mėnesį sulaikė Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai – iš viso už daugiau nei 215 tūkst. litų.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai džiaugėsi Klaipėdoje sulaikę stambią cigarečių kontrabandos siuntą, kaip manoma, skirtą Švedijos ir Danijos juodajai rinkai. Tikrindami Malkų įlankos jūrų uosto poste perkėlos į Švediją laukusius krovininius vilkikus, muitininkai atkreipė dėmesį į „itin skubantį“ vieno vilkiko vairuotoją.

Patikrinimo vyras stengėsi išvengti į uosto postą atvykdamas prieš pat išvykstant keltui. Muitininkų nuojauta neapgavo – patikrinę vilkiko puspriekabę, tarp 25 sunkių pjuvenų briketų padėklų, jie rado ir 5 padėklus dėžių su kontrabandinėmis cigaretėmis „Jin Ling“, kurių vertė – daugiau nei 190 tūkst. litų.

Panemunės kelio posto pareigūnams vasarį atiteko kur kas labiau svaiginantis krovinys. Jiems įkliuvo du Kaliningrado srities gyventojai, kurių vienas įtartiną žalios spalvos masės paketėlį vežėsi striukės kišenėje.

Muitininkams įtarus, kad daugiau „svaigiųjų gėrybių“ gali būti automobilyje, patikrintas ir jaunuolių BMW. Automobilio oro filtro viduje buvo rasti 4 paketai baltos spalvos miltelių, supakuotų į prezervatyvus. Iš viso oro filtre gabenta 242 g neaiškios kilmės miltelių, kuriuos ištyrus Muitinės laboratorijoje paaiškėjo, jog Rusijos piliečių gabentos neaiškios kilmės medžiagos yra metamfetaminas ir kanapės.

Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnams vasarį įkliuvo lietuvis, kuriam „prireikė“ beveik 400 moteriškų palaidinių is Rusijos. Sostinės geležinkelio stotyje muitininkai sulaikė vyriškį, į automobilį bekraunantį maišus, kuriuos jis atsinešė iš ką tik maršrutu „Maskva-Vilnius“ atvykusio traukinio.

Kadangi vyras neturėjo jokių prekių įsigijimo ir gabenimo dokumentų, o ir paaiškinti, kam jam reikalingos 395 moteriškos palaidinės nesugebėjo, muitininkams teko sulaikyti visą nelegaliai į Lietuvą įvežtą moterišką „drabužinę“.

Kitos neteisėtai antrąjį šių metų mėnesį gabentos prekės: alkoholiniai gėrimai, techninio etilo alkoholio skiediniai, degalai, vaistai, DVD diskai ir kitos plataus vartojimo prekės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius