-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muitininkai vietoj degalų aptiko kontrabandinių cigarečių

Kauno teritorinės muitinės pareigūnai penktadienį ir savaitgalį sulaikė daugiau kaip 93 tūkst. vnt. cigarečių, kurių vertė beveik kaip 33 tūkst. Lt.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / MKT nuotr.

Didžiausias kontrabandinių rūkalų kiekis buvo surastas Lietuvos Respublikos piliečio V.G. vairuojamame automobilyje „Mazda“. Šią cigarečių kontrabandą muitininkai nustatė bendradarbiaudami su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais. Penktadienio popietę į postą atvykęs minėtasis pilietis deklaravo, kad draudžiamų prekių negabena. Kilus įtarimų, kad žmogus sako netiesą, automobilis buvo detaliai patikrintas. Panaudojus mobiliąją kuro kiekio matavimo įrangą ir kitus įrankius, kuro bake, užpakaliniame bamperyje buvo surasta beveik 40 tūkst. vnt. įvairių pavadinimų cigarečių, kurių vertė daugiau kaip 13 tūkst. Lt.

Taip pat penktadienį (kovo 2 d.) Kauno muitinės kinologai Kauno oro uosto poste sulaikė „LM Lights“ cigarečių. Šie rūkalai buvo surasti tuomet, kai tarnybinio šuns dėmesį patraukė į Liverpulį išsiruošusios R. A. bagažas. Atlikus detalų bagažo patikrinimą, buvo aptikta 1 200 vnt. „LM Lights“ cigarečių. Kadangi cigaretės nebuvo pažymėtos nustatyto pavyzdžio LR banderolėmis, o keleivė neturėjo jokių įsigijimo dokumentų, šį nelegalų krovinį pareigūnai sulakė.

Pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o nelegalios cigaretės ir jas gabenusios transporto priemonės sulaikytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius