Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkams įkliuvo du vilkikai su 200 tūkst. eurų vertės kontrabanda

Muitinės pareigūnai šeštadienio (balandžio 25-osios) naktį Medininkuose ir Kybartuose sulaikė du krovininius vilkikus su cigarečių kontrabanda. Viename aptikti rusiški, kitas vežė baltarusiškus nelegalius rūkalus.
Vilkikuose buvo gabenamos kontrabandinės cigaretės
Kybartuose sulaikytas „Renault Magnum“ su kontrabandos kroviniu / LRM nuotr.

Muitininkai abiem atvejais turėjo informacijos, kad šeštadienio naktį į Lietuvą bus mėginama įvežti dideles cigarečių kontrabandos siuntas. Rūkalai buvo surasti patikrinus mašinas rentgeno kontrolės sistemomis.

Pirmasis į muitinės pareigūnų rankas pateko iš Baltarusijos į Lietuvą per Medininkų kelio postą apie 2 val. 30 min. nakties įvažiavęs krovininis vilkikas „Volvo“. Muitinės kriminalistai turėjo informacijos, kad Baltarusijos piliečio A. H. vairuojamas vilkikas gali gabenti nelegalų krovinį, todėl mašina buvo patikrinta rentgeno kontrolės sistema. 

Nustatę, jog puspriekabės dugne įrengta slėptuvė, pareigūnai joje rado 16 438 pakelius baltarusiškų kontrabandinių cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „Minsk Capital“. Bendra šių cigarečių vertė – daugiau nei 42 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos (BK 199 str. 1 d.) ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (BK 199 – 2 str. 1 d.). Po apklausos baltarusiui buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir piniginis užstatas. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Antrąjį krovininį vilkiką – „Renault Magnum“, muitininkai detaliam patikrinimui sustabdė Kybartų kelio poste, apie 4 val. nakties. Šią mašiną vairavęs Rusijos pilietis S.V. pareigūnams sakėsi vežąs etiketes, bet muitinės kriminalistai kolegas poste jau buvo informavę, kad ir šiuo vilkiku gali būti gabenamos nelegalios cigaretės. Patikrinę „Renault“ rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai jame aptiko 50 tūkst. pakelių cigarečių NL (be banderolių) ir beveik 10 tūkst. pakelių cigarečių „Winston“ su rusiškomis banderolėmis. Rūkalai buvo paslėpti tokiose pat dėžėse, kaip ir vežtos etiketės.

Be to kontrabandinės cigaretės dar buvo ir iš visų pusių apkrautos keliais etikečių dėžių sluoksniais.

Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – daugiau nei 144 tūkst. eurų. MKT Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Iš viso tą šeštadienio naktį muitinės pareigūnai abiejuose vilkikuose sulaikė daugiau nei 76 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, kurių vertė – 186 tūkst. eurų, pažymima Muitinės kriminalinės tarnybos atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius