Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčininkų rajone įkliuvo ir kontrabandininkų sandėlininkai, ir apsauga, ir žvalgai

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai antradienio vakarą Šalčininkų rajone aptiko cigarečių kontrabandos sandėlį. Po gaudynių sulaikyti ir sandėlio „prižiūrėtojai“, ir aplink besisukiojusi „apsauga“, o vėlyvą naktį – ir Baltarusijos pasienyje tūnoję kaukėti, racijomis apsirūpinę žvalgai.
Kontrabandininkų inventorius
Kontrabandininkų inventorius / LR Muitinės nuotr.

MKT pareigūnai turėjo informacijos, kad Jašiūnų miestelio (Šalčininkų r.) pašonėje esančiame Paupio kaime gali būti sandėliuojama cigarečių kontrabanda. Kovo 3-iosios vakarą muitinės kriminalistai netikėtai patikrino vieną negyvenamą minėto kaimo sodybą. Ten buvo užklupti du vyriškiai, iš automobilio krovę kontrabandinių cigarečių dėžes.

„Sandėlininkai“ buvo gerai techniškai apsirūpinę naktiniams žygiams: turėjo racijas, hidrokostiumą, guminę valtį, maskuojamus apsiaustus.

„Sandėlininkai“ buvo gerai techniškai apsirūpinę naktiniams žygiams: turėjo racijas, hidrokostiumą, guminę valtį, maskuojamus apsiaustus. O kontrabandinės cigaretės, sprendžiant iš daugelio požymių, į Lietuvą buvo atgabentos visai neseniai. Beje, buvo pasirūpinta ir minėto pastato apsauga − name įrengta signalizacija.

Netrukus į muitinės pareigūnų pasalą ties minėtu namu pakliuvo dar vienas asmuo, kaip įtariama, susijęs su nelegalios sandėlio veiklos organizavimu, apsauga ir stebėjimu. Šis taip pat turėjo raciją, kurios paskubėjo atsikratyti – nušveitė į mišką.

Tuo kontrabandininkų gaudynės nesibaigė – tęsdami tyrimą jau vėlią naktį pareigūnai ties pačiam Lietuvos–Baltarusijos pasienyje esančiu Kaniūkų kaimu ėmė persekioti dar du įtariamus kontrabandininkus. Čia muitinės kriminalistams labai padėjo kolegos pasieniečiai – Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai.

Dalyvavo ir „žvalgai“

Kolegoms padedant, apie 700 metrų nuo valstybės sienos Šalčios upės krūmynuose buvo sulaikyti du gerai užsimaskavę, vilkintys kamufliažinę aprangą, kaukėti vyriškiai, taip pat turėję racijas, žiūronus.

Bendra aptiktų cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 47 tūkst. eurų.

Įtariama, kad pastarieji atliko žvalgų funkciją, „sandėlininkai“ užsiėmė nelegalaus krovinio gabenimu, o sandėlio apylinkėse sulaikytas stebėtojas šią nelegalią veiklą koordinavo.

Iš viso pareigūnai tą naktį sulaikė 18 tūkst. pakelių baltarusiškų kontrabandinių cigarečių „Minsk 5“, „NZ Gold“ ir „Fest“ – visos jos populiarios Lietuvos juodojoje rinkoje. Bendra cigarečių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 47 tūkst. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius