Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkus ne veltui nustebino į pigesnių prekių Lenkiją vežami brangūs Kauno baldai

Šeštadienį muitinės pareigūnai Lietuvos – Lenkijos pasienyje sulaikė didelę nelegalių cigarečių siuntą. Beveik 100 tūkst. eurų vertės baltarusiški rūkalai buvo paslėpti tarp į užsienį gabentų minkštų baldų.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Ankstų sausio 5 d. rytą buvusio Kalvarijos pasienio kontrolės punkte patruliavę Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai patikrinimui sustabdė į Lenkiją važiavusį krovininį vilkiką „Scania“.

Mašiną vairavęs alytiškis D.B. deklaravo į Lenkiją gabenantis vienos Kauno baldų gamybos įmonės produkciją. Tą patį tvirtino ir drauge vykęs vairuotojo pagalbininkas M.M.

Tačiau pareigūnams pasirodė keista, kad baldai vežami būtent tokia kryptimi: paprastai maršrutas būna priešingas, nes lenkiški baldai dažniausiai pigesni už lietuviškus.

Įtarus, kad mašinoje gali būti slepiama kontrabanda, nuspręsta ją patikrinti Kybartuose, rentgeno kontrolės sistema.

Čia vairuotojo nervai neišlaikė ir jis pats prisipažino, kad tarp baldų yra paslėpta cigarečių kontrabanda.

Netrukus pareigūnai vilkiko puspriekabės viduryje, iš visų pusių apkrautas baldais, iš tiesų aptiko dėžes su baltarusiškomis cigaretėmis „Korona“. Iš viso rasta 30 tūkst. pakelių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 96 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Tiek vairuotojas, tiek jo padėjėjas buvo sulaikyti dviem paroms, vėliau, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, abu buvo paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius