Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkus nesiliauja stebinti juos ketinantys apgauti keistuoliai kontrabandininkai

Per kelias dienas muitininkams įkliuvo keli cigarečių kontrabandą gabenę asmenys, nelegalų krovinį mėginę slėpti po viršutiniais drabužiais, knygose ir kitose slėptuvėse.
Cigarečių slėptuvė
Cigarečių slėptuvė / Muitinės departamento nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus teritorinė muitinė, lietuvis A.T. iš Baltarusijos atvyko traukiniu „Gardinas–Vilnius“. Vyras muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo nevežantis prekių, už kurias reikėtų mokėti mokesčius.

Tačiau jis muitinės pareigūnams kėlė įtarimų ir buvo nuspręsta jį patikrinti. Po viršutiniais drabužiais pareigūnai rado slepiamas cigaretes – jos lipniomis juostomis buvo pritvirtintos prie vyro kojų bei moteriškomis pėdkelnėmis – prie jo juosmens. Vyras, taip vežęs 199 pakelius „Minsk“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, buvo keistai pastorėjęs, bet kažkodėl tikėjosi, kad muitininkai disproporcijų nepastebės.

Vyras, taip vežęs 199 pakelius „Minsk“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis, buvo keistai pastorėjęs, bet kažkodėl tikėjosi, kad muitininkai disproporcijų nepastebės.

Pirmadienį cigaretės aptiktos ir autobuso, vykusio maršrutu „Varanavas–Šalčininkai“, keleivės Baltarusijos pilietės L.K. asmeniniame bagaže. Norėdama į Lietuvą nelegaliai atsivežti cigarečių, moteris tabako gaminius išslapstė higieninių paketų pakuotėse, knygose, kurių puslapius išpjaustė.

Dar vienas kontrabandininkas buvo sulaikytas antradienio naktį Medininkų kelio poste. Baltarusio A.Ch. vairuotas „BMW 520“ automobilis, kilus įtarimui, patikrintas mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Muitinio tikrinimo metu nustatyta, jog tarp keleivio asmeninių daiktų, automobilio salone, slėptuvėje už galinių sėdynių bei bagažinės skyriuje, taip pat atsarginiame rate nelegaliai gabenama beveik 500 pakelių „Minsk“ cigarečių.

Visiems piliečiams už kontrabandos gabenimą surašyti Administracinio teisės pažeidimo protokolai, jiems gresia piniginės baudos. Kontrabandiniai tabako gaminiai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius