Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Venckienė paprašė daugiau laiko susipažinti su byla, prokuroras terminą pratęsė mėnesiui

Kauno apygardos prokuratūra patenkino įtariamosios Neringos Venckienės gynėjos  pateiktą prašymą pratęsti susipažinimo su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir prašymų dėl tyrimo papildymo pareiškimo terminą vienam mėnesiui.
Neringa Venckienė paleista į laisvę
Neringa Venckienė paleista į laisvę / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prokuroro sprendimu nustatyta, kad susipažinimas su bylos medžiaga turėtų baigtis iki gruodžio 21 d. Kiti proceso dalyviai prašymų dėl termino pratęsimo ar tyrimo papildymo nepareiškė.

Prokuratūra primena, kad šiame ikiteisminiame tyrime N.Venckienė yra įtariama pagal keturis Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl trukdymo teisėjo, prokuroro, ikiteisminio tyrimo pareigūno, advokato ar antstolio veiklai (LR BK 231 str. 1 d.), dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo (LR BK 245 str.), dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo (LR BK 140 str. 1 d.), dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui (LR BK 286 str.).

N.Venckienė į Lietuvą grąžinta lapkričio pradžioje, Kauno apylinkės teismas iškart ją leido suimti dviem mėnesiams.

Prokuroras iškart informavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl N.Venckienės baigtas.

Šią savaitę Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs N.Venckienės skundą dėl suėmimo, skyrė jai švelnesnes kardomąsias priemones: 10 tūkst. eurų užstatą, dokumentų paėmimą ir intensyvią priežiūrą: įtariamajai uždėta apykojė, ji nuo namų Garliavoje negali nutolti daugiau nei 500 metrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius