Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Venckienės ekstradicija atidedama iki birželio vidurio

Buvusios teisėjos ir parlamentarės Neringos Venckienės ekstradicija iš Jungtinių Valstijų atidedama mažiausiai iki birželio vidurio, ketvirtadienį paskelbė naujienų portalas lrytas.lt.
Neringos Venckienės fenomenas
Neringos Venckienė

Čikagos federalinis teismas suteikė galimybę N.Venckienei ir jos advokatams iki birželio 14 dienos pristatyti teismui papildomus dokumentus.

N.Venckienė prašo sustabdyti jos ekstradiciją į Lietuvą, kol nebus išnagrinėtas jos kreipimasis dėl politinio prieglobsčio JAV, rašo naujienų agentūra „Associated Press“ (AP).

Prokurorai, kuriuos perfrazuoja AP, sako, kad N.Venckienė negali išvengti ekstradicijos – ją balandį patvirtino JAV Valstybės departamentas, o tai esą viršija bet kokį teismo sprendimą.

N.Venckienė JAV buvo sulaikyta vasario 22 dieną.

Kitą dieną po sulaikymo įvyko teismo posėdis. Jame N.Venckienė buvo pateikusi prašymą dėl paleidimo už užstatą, tačiau teismas jį atmetė. Anot prokuratūros, procesas vyksta Čikagoje.

Jei bus perduota Lietuvai, N.Venckienei gali būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų.

N.Venckienė amerikiečius bando įtikinti, kad Lietuvoje jai gresia nužudymas, nes ji esą padėjo atskleisti įtakingų pedofilų tinklą.

Seimas N.Venckienės mandatą panaikino 2014 metų birželį dėl Seimo posėdžių nelankymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius