Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nagliui Puteikiui teks stoti prieš teismą

Aukštas pareigas einančiam pareigūnui, atsisakiusiam vykdyti galutinę ir neskundžiamą teismo nutartį, teismo išvengti nepavyks: Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tarnyba.
Naglis Puteikis.
Naglis Puteikis / 15min.lt nuotr.

Šie kaltinimai pareikšti Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos teritorinio padalinio vadovui Nagliui Puteikiui ir baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu ketvirtadienį perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Pagal Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro pavedimą ikiteisminį tyrimą atlikę STT Klaipėdos valdybos pareigūnai nustatė, kad Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjas N.Puteikis, kartu būdamas ir Klaipėdos miesto savivaldybės Nuolatinės statybos komisijos nariu, šių metų kovo 2 d. Klaipėdos miesto savivaldybėje vykusiame Nuolatinės statybos komisijos posėdyje atsisakė vykdyti 2011 m. vasario 10 d. įsiteisėjusią Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartį.

Šia nutartimi teismas įpareigojo atsakovą, Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinį padalinį, suderinti žemės sklypo, esančio Herkaus Manto g. 11 Klaipėdoje, detalųjį planą.

Pareigūnas, žinodamas, kad teismo sprendimas yra privalomas visoms valstybės institucijoms ir turi būti vykdomas, tyčia, piktnaudžiaudamas tarnyba, atsisakė tai daryti, t. y., detaliojo plano nesuderino ir Nuolatinės statybos komisijos teritorijų planavimo dokumento kompleksinio derinimo protokole parašė „nederiname“.

Kaltinamajame akte teigiama, jog dėl tokių pareigūno veiksmų didelės žalos patyrė valstybė, kadangi buvo pažeisti valstybės deklaruojami įstatymų viršenybės, teisėtumo, teisingumo, skaidrumo ir lojalumo principai, iškraipytos valstybės institucijos – Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Klaipėdos teritorinio padalinio funkcijos ir veiklos principai, diskredituotas Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo, kaip valstybės tarnautojo, vardas.

Už piktnaudžiavimą tarnyba įstatymas numato teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimą, baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų, o už teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymą – viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą arba areštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius