Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naivus druskininkietis kontrabandinius rūkalus slėpė po drabužiais

Antradienį vakare Druskininkų gyventojas bandė pergudrauti pasieniečius, tačiau įtarimą sukėlė išsipūtusi vyro striukė, po kuria vyras slėpė kontrabandinius rūkalus, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Skalbiniuose aptiktos cigaretės
Asociatyvi iliustracija / Elektrėnų PK nuotr.

Antradienį vakare Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pasieniečiai Latežerio pasienio kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos į Lietuvą ėjusio 58 metų lietuvio dokumentus.

Druskininkuose gyvenantis vyras turėjo teisę vykti per šį vietinio eismo punktą, kuris skirtas tik Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruože gyvenantiems asmenims, negabenantiems privalomų deklaruoti daiktų ar prekių.

Pasienio tikrinimą vykdę VSAT pareigūnai priekaištų dėl asmens dokumento vyrui neturėjo – jo pateiktas pasas buvo tvarkingas. Druskininkų gyventojas pasieniečiams teigė turįs tik du pakelius cigarečių ir pusę litro degtinės – tiek gali teisėtai ir nemokant mokesčių atsigabenti kiekvienas per valstybės sieną vykstantis asmuo.

Tačiau pasieniečiams įtarimų sukėlė vyro elgesys bei keistai išsipūtusi striukė. Asmens patikros metu išorinėse bei vidinėse jos kišenėse, o taip pat po drabužiais VSAT pareigūnai rado 70 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ ir „Queen Charm“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos Druskininkų užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Už padarytą pažeidimą druskininkiečiui gresia bauda nuo 1448 iki 2896 eurų. Vyrui įteiktas šaukimas atvykti į Druskininkų miesto apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius