Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 18 /13:49

Gaisras Medininkų pasienio punkte: sudegė muitinės angaras, eismas atnaujintas į abi puses

Ketvirtadienio naktį kilo gaisras Medininkų pasienio punkte. Muitinės angare tikrinant visureigį „Porsche“ šis staiga užsidegė, kilo gaisras, o ugnis sunaikino muitinės pastatą. Ugnis pasienio punkte buvo tramdoma ilgiau nei 4 valandas, o kol bus atnaujintas eismas į Baltarusiją, teko palaukti dar ilgiau. Per pietus jau buvo atnaujintas sunkvežimių, autobusų bei visų kitų transporto priemonių eismas ir į Lietuvą.

Policijos departamentas praneša, kad apie 2 val. 40 min. Vilniaus rajone, Medininkų pasienio kontrolės punkte, Vilniaus teritorinės muitinės angare, buvo atliekamas automobilio „Porsche Cayenne“ patikrinimas.

Visureigyje ieškojo slėptuvių

Pasak pareigūnų, automobilis buvo tikrinamas įtarus, kad jame slepiamos kontrabandinės cigaretės.

Muitininkui tikrinant automobilį, ieškant cigarečių slaptaviečių, šis staiga užsiliepsnojo.

VIDEO: Nufilmuota po gaisro: kaip atrodo užgesintas Medininkų pasienio postas

Gaisro metu automobilis sudegė, o nuo jo užsidegė ir automobilių patikrinimo angaras bei administracinė pastato dalis. Įvykio metu žmonės nenukentėjo. Nuostolis nustatinėjamas.

Nuo pietų – įprasta eismo tvarka

„Ką tik“ atnaujintas transporto priemonių ir asmenų praleidimas per Medininkų kontrolės punktą išvykimo iš Lietuvos į Baltarusiją kryptimi, 9.35 val. pranešė VSAT.

„Dėl naktį degusio muitinės pastato atvykimo į Lietuvą kryptimi eismas kol kas tebėra sustabdytas, t. y. iš Baltarusijos į Lietuvą transporto priemonės ir asmenys šiuo metu nevyksta“, – pažymima VSAT atstovo operatyviniame pranešime.

Apie 11.30 val. Medininkų pasienio kontrolės punkte atvykimo kryptimi atnaujintas krovininių transporto priemonių ir autobusų eismas – jie vėl gali įvažiuoti iš Baltarusijos į Lietuvą. Lengvųjų automobilių eismas atvykimo kryptimi teberibojamas tęsiant gaisro muitinės patalpose tyrimo ir padarinių likvidavimo darbus.

Priešpiet taip pat atnaujintas krovininių transporto priemonių ir autobusų eismas į Lietuvą.

„Lengvųjų automobilių eismas atvykimo kryptimi teberibojamas tęsiant gaisro muitinės patalpose tyrimo ir padarinių likvidavimo darbus“, – nurodė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis.

Nuo 13.30 val. Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) atvykimo kryptimi atnaujintas ir lengvųjų automobilių eismas – jie vėl gali įvažiuoti iš Baltarusijos į Lietuvą. Nuo šiol Medininkų PKP visos transporto priemonės ir asmenys yra tikrinami ir į abi puses praleidžiami įprasta tvarka.

Atvaizdas iš „nashaniva.com“ svetainės/Įvykio vietoje
Atvaizdas iš „nashaniva.com“ svetainės/Įvykio vietoje

Baltarusiškoje žinių svetainėje Nashaniva.com skelbiamas naktinio gaisro vaizdo įrašas, patalpintas „Telegram“ kanale.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gaisras likviduotas apie 7 val. ryte, nukentėjusiųjų nėra.

Pareigūnai ėmėsi tyrimo

Kaip buvo informavę pasieniečiai, dėl to laikinai stabdytas eismas abiem kryptimis.

Pareigūnai atlieka tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo dėl neatsargumo bei aiškinasi gaisro priežastis.

VSAT nuotr./Medininkų kontrolės punktas
VSAT nuotr./Medininkų kontrolės punktas

VSAT duomenimis, gaisras Medininkų punkte esančiame muitinės pastate kilo apie 2.30 val. nakties, užgesintas buvo prieš 7 val. ryto. Nukentėjusiųjų nebuvo. Dėl gaisro buvo sustabdytas eismas abiem kryptimis.

Į Baltarusiją – tik dveji vartai

Kovo 1 dieną Lietuva uždarė Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktus, pernai vasarą Lietuva uždarė taip pat du – Šumsko ir Tverečiaus –punktus.

Šiuo metu pasienyje su Baltarusija veikia tik Medininkų ir Šalčininkų punktai. Prie jų pastaruoju metu formuojasi automobilių eilės.

Atvaizdas iš „nashaniva.com“ svetainės/Įvykio vietoje
Atvaizdas iš „nashaniva.com“ svetainės/Įvykio vietoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius