-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktį iš baro Vilniuje į policiją pristatyto prokuroro Algimanto Kliunkos tapatybę nustatyti padėjo „Google“ (papildyta 14.40 val.)

Vilniaus pareigūnai praneša, kad naktį iš antradienio į trečiadienį į policiją pakliuvo prokuroras Algimantas Kliunka. Jo tapatybė policijos komisariate nustatyta pasinaudojus „Google“ paieškos sistema.
A.Kliunka
Algimantas Kliunka / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, sausio 5-osios naktį, apie 1.40 val., Vilniuje, Pylimo g. esančiame bare, apsaugos darbuotojas sulaikė pilietį, kuris triukšmavo, keikėsi ir įžeidinėjo barmenę.

Dėl šio įvykio į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 3-iąjį policijos komisariatą pristatytas ir apklaustas Generalinės prokuratūros  Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka (gim. 1958 m.).

Tikrintis blaivumą A.Kliunka atsisakė.

Papildyta 13.34 val.: Generalinė prokuratūra praneša, kad prokuratūros vadovybė pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Algimanto Kliunkos veiksmų.

Buvo gauta informacija, kad prokuroras Algimantas Kliunka, vienoje iš Vilniaus miesto kavinių šventė savo gimtadienį, kur dėl jo elgesio buvo iškviesta policija.

Trečiadienį ryte prokuroras buvo darbe. Jam nustatytas 0, 61 promilės girtumas.

Generalinis prokuroras nušalino Algimantą Kliunką nuo pareigų ir pradėjo tarnybinį patikrinimą.

Papildyta 14.28 val. A.Kliunka gailisi, jam gresia ir atleidimas

Pats A.Kliunka trečiadienį po pietų telefono ragelio savo darbo kabinete Generalinėje prokuratūroje nekėlė. Jo mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus l.e.p. vedėja Vilma Budėnienė naujienų portalą 15min.lt informavo, jog A.Kliunka kol kas yra nušalintas nuo pareigų vienai dienai, trečiadieniui, kadangi darbe pasirodė neblaivus.

Anot V.Budėnienės, prokuroras dėl savo poelgio apgailestauja.

„Šiandien jis pats sutiko tikrintis girtumą. Nes naktį, kaip matėte iš policijos pranešimo, jis buvo nesutikęs. Šiandien jis atvyko, sutiko tikrintis blaivumą, dėl incidento apgailestauja. Jis buvo nušalintas nuo pareigų ir išvyko“, – teigė V.Budėnienė.

Jos teigimu, pareigūnui gresia ir atleidimas iš tarnybos. „Jam gresia pastaba, papeikimas, kvalifikacinio rango pažeminimas, perkėlimas į žemesnes pareigas, atleidimas iš tarnybos“, – vardino generalinės prokuratūros atstovė.

Pasak V.Budėnienės, tarnybinis patikrinimas atliekamas ne tik dėl pasirodymo darbe neblaiviam, bet ir dėl veiksmų viešojoje erdvėje, t.y. incidento kavinėje.

„Tarnybinė komisija tikrins, vertins, teiks savo pastabas ir pasiūlymus generaliniam prokurorui. Kiek tyrimas užsitęs, sunku pasakyti, nėra nustatyto termino“, – sakė ji.

Papildyta 14.40 val. Policijai padėjo „Google“

15min.lt šaltiniai teigia, kad į policijos komisariatą A.Kliunka buvo pristatytas, kai prigulė kavinėje. Personalo prašomas išeiti, jis nesutiko to padaryti. Todėl kavinės darbuotojai iškvietė policijos patrulius.

Policijos komisariate, pasak šaltinių, prokuroras buvo ramus ir apatiškas. Tačiau jis nesutiko pasitikrinti girtumo, pareigūnams nerodė jokių savo dokumentų.

Paklaustas pavardės, A.Kliunka ją pareigūnams pasakė. Bet nei savo užimamų pareigų, nei darbovietės policijos komisariate neatskleidė.

„Nustatinėkite“, - vis kartojo sulaikytasis.

Kad į komisariatą pristatytas aukšto rango prokuroras paaiškėjo tik tada, kai policininkai pasinaudojo „Google“ paieškos sistema. Pagal pavardę pareigūnai surado sulaikytojo nuotrauką. Tada paaiškėjo, kad į policijos komisariatą pristatytas Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras.

Jis buvo apklaustas, iš ryto apie įvykį buvo informuota prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius