Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naktį Palangoje – viena už kitą žiauresnės muštynės

Naktį iš penktadienio į šeštadienį tiek Viešojo saugumo tarnybos (VST), tiek policijos pareigūnams teko gerokai paplušėti, kad pavyktų užtikrinti saugumą Palangos miesto širdyje. Per naktį J.Basanavičiaus gatvėje įvyko penkerios viena už kitą žiauresnės muštynės, kurias nutraukė žaibiškai sureagavę pareigūnai.
Naktis Palangoje
Naktis Palangoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Krauju pažymėta naktis J.Basanavičiaus gatvėje prasidėjo dar prieš vidurnaktį.

22 val. policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad kavinėje susipliekė pora įkaušusių vaikinų. Atvykę į įvykio vietą rado vyrus, kurie jau buvo nustoję kumščiuotis.

Jie prisistatė esantys draugai ir jokių priekaištų vienas kitam neturintys, todėl pareigūnai liepė vyrukams keliauti namo. Vienas iš jų draugiško patarimo nepaklausė.

Neklausė perspėjimų

Praėjus trims valandoms, vos už keliolikos metrų nuo ankstesnio incidento vietos, pastebėjau sparčiu žingsniu lekiančius VST pareigūnus. Sekant jiems iš paskos pasirodė, kad vienas iš pareigūnų rankose laikė dujų balionėlį.

VIDEO: Palangoje gausios pareigūnų pajėgos neatsikvėpdamos tramdė besikumščiuojančius smarkuolius

Iš tiesų tai buvo prožektorius, kurio prireikė rasti po kavinės „Alynas“ suolu gulėjusį vyrą. Paaiškėjo, kad tai – tas pats mušeika. Tiesa, daug labiau įkaušęs nei prieš trejetą valandų. Priėjus pareigūnams ir užčiuopus vyro pulsą, jis pašoko lyg elektros nukrėstas. Paklaustas, kaip jaučiasi, jis teatsakė: „A****enai“.

Perspėjimo neklausiusį vyriškį VST pareigūnai įsodino į savo mikroautobusą ir išvežė į Ganyklų gatvę, kurioje yra įsikūręs Palangos miesto policijos komisariatas. Ten, už areštinės grotų, jis ir praleido naktį.

„Daugiau neįspėsiu“

Apie 1 val. kitoje J.Basanavičiaus gatvės pusėje, šalia naktinio klubo „Šachmatinė“ kilo muštynės. Jas nutraukė greitai sureagavę VST pareigūnai, todėl nė vienas iš smarkuolių nespėjo stipriau nukentėti.

„Jis man davė į nosį“, – rėkė vienas vaikinas.

„Guzas tai ant kaktos“, – pastebėjo pareigūnas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naktis Palangoje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vienas muštynių dalyvis

Grupę agresyviai nusiteikusių jaunuolių išsklaidė atvažiavęs pastiprinimas. Jie išsivežė abu susikivirčijusius vaikinus į komisariatą, kuriame išsiaiškins, kas pradėjo kumštynes.

Tuo tarpu pro šalį ėjo įkaušęs vyras, kuris panoro būti nufotografuotas, bet VST pareigūnai atkreipė dėmesį, kad jo rankose – atidaryti alkoholinių gėrimų buteliai.

Pareigūnai nebaudė vyro, o tik perspėjo, tačiau nutarė išsiaiškinti, kas vidury nakties jam pardavė alkoholio. Vyras nuvedė policijos pareigūnus iki pat baro „123“ prekystalio, už kurio stovėjusi pardavėja buvo aiškiai sutrikusi.

„Ką jūs padarote, kad žmonės neišeitų į gatvę su alkoholiu?“, – paklausė policijos pareigūnas.

„Berniukai prižiūri“, – rodydama į viduje stovėjusį vaikiną aiškino moteris.

„Tai tegul stovi ir nesitraukia. Supratot? Daugiau neįspėsiu“, – tarė pareigūnas.

„Žiūrėjau, kaip draugas mušasi“

2 val. 30 min. mūsų dėmesį patraukė prie naktinio klubo „Buddha Bar“ privažiavęs greitosios pagalbos medikų automobilis. Ten taip pat nuskubėjo keli VST pareigūnai.

Medikų pagalbos prireikė vienam vyriškiui po akistatos su naktinio klubo apsaugininku. Nukentėjusiojo teigimu, į klubo vidų jo neįleidęs apsaugininkas jį dar ir parbloškė ant žemės.

Tačiau nė nespėjus baigti apklausos, teko ją nutraukti, nes už keliolikos metrų prasidėjo daug žiauresnės muštynės.

Vienu metu susirėmė keturi vaikinai, kuriuos sutramdė vienas vienintelis VST pareigūnas. Paguldęs du iš jų ant žemės, kitus nuramino jo rankose atsiradęs dujų balionėlis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naktis Palangoje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nukentėjęs ukmergiškis

Tiesa, vienam vaikinui pavyko pasprukti, o dar vienas buvo stipriai nukentėjęs – iš ukmergiškio nosies stipriai bėgo kraujas. Pastarajam tai buvo pirmoji naktis Palangoje.

Kol VST pareigūnai rūpinosi, kaip perduoti krauju pasruvusį ukmergiškį medikams, pro juos lyg niekur nieko bandė praeiti vienas iš muštynių dalyvių. Jį atpažinusi mergina teigė, kad vaikinas taip pat dalyvavo muštynėse.

„Aš valgiau kebabus ir kalbėjausi su merginomis. Tik žiūrėjau, kaip draugas mušėsi“, – aiškino jis.

Policijos pareigūnai visus keturis mušeikas išvežė į policijos komisariatą, tačiau vienas iš jų sugrįžo į J.Basanavičiaus gatvę trumpiau nei po valandos ir negalėjo nustygti vietoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naktis Palangoje
Luko Balandžio / 15min nuotr. Iš komisariato ištrūkęs devyniolikmetis

Apie 4 val. ryto gatve negalėjo prasilenkti dar dvi įkaušusių vaikinų grupės ir į darbą paleido kumščius bei stiklinį butelį, kuriuo buvo sužalotas jaunuolio veidas.

VST pareigūnai įsikišo žaibiškai ir nutraukė nelygią kovą, kurioje du vyrai mušėsi su keturiais. Visa šutvė buvo patikrinta ir išvežta į Ganyklų gatvėje esantį komisariatą, kad policija išsiaiškintų įvykio aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius