-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienio naktį Rokiškio rajono ligoninės rūsys skendėjo dūmuose

Šeštadienio naktį Rokiškio rajono ligoninės rūsyje ir žemutiniuose pastato aukštuose pasklido dūmai. Į gydymo įstaigą buvo iškviesti ugniagesiai. Dūmai pavojaus ligoniams nesukėlė: sunkiai sergančiųjų evakuoti nereikėjo. Naktį dirbęs medicinos personalas išvėdino patalpas.
Tunelis tarp Rokiškio ligoninės ir sandėlio
Tunelis tarp Rokiškio ligoninės ir sandėlio / Dalios Zibolienės nuotr.

Vasario 8-osios naktį Rokiškio rajono ligoninės personalas pajuto dūmų kvapą. Jie veržėsi iš pastato rūsio. Medikai skubiai iškvietė ugniagesius. Rajono ligoninės direktorius Raimundas Martinėlis „Gimtajam Rokiškiui“ sakė, jog gaisro židinys buvo kitame pastate, su kuriuo ligoninės rūsys sujungtas tuneliu. 

Tąnakt budėję medikai užuodę dūmų kvapą kreipėsi pagalbos į ugniagesius. Dūmai pasklido tik po rūsį ir pirmąjį aukštą, kuriame įrengti Konsultacijų ir diagnostikos skyriaus gydytojų kabinetai. „Ligoninėje gulintiems žmonėms pavojaus nekilo: evakuoti jų iš palatų nereikėjo“, – patikino įstaigos vadovas.

Ligoninėje gulintiems žmonėms pavojaus nekilo: evakuoti jų iš palatų nereikėjo

Konkretesnės informacijos jis pasiūlė kreiptis į ugniagesius. Deja, savaitgalį nepavyko susisiekti su Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Rokiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnais. 

Ligoninės pastatas ilgu tuneliu sujungtas su rajono savivaldybei priklausančiu sandėliu. Jame laikomos dujokaukės, elektros generatorius ir kitos priemonės, būtinos kilus ekstremaliai situacijai. Šio sandėlio patalpose labai daug funkcinių lovų, čiužinių, neįgaliųjų vežimėlių ir kitų sunkiai sergantiems žmonėms skirtų daiktų, kuriuos čia laiko Rokiškio socialinės paramos centras.

Pasak  savivaldybės vyresniojo specialisto civilinei saugai Raimundo Tūskos, prieš daugelį metų sandėlio pastate buvo planuojama įrengti ligoninės patologinės anatomijos skyrių. Į jį ilgu tuneliu turėjo būti atvežami gydymo įstaigoje mirę žmonės skrodimui atlikti ir mirties priežasčiai nustatyti. Kadangi planai nebuvo įgyvendinti, laisvas patalpas perėmė savivaldybė. 

Specialistas civilinei saugai R. Tūska parodė ne tik sandėlį, bet ir ilgąjį tunelį. Jame dabar retai vaikščioja žmonės. Tunelio šonuose sustatyta nebereikalinga medicininė įranga, lovos. Tamsiu tuneliu pasišviesdami tik rankiniu žibintuvėliu nuėjome iki pat ligoninės patalpų durų, tačiau gaisro židinio neradome, tik jautėme dūmų kvapą. „Sandėlyje įrengta signalizacija. Jį  saugo saugos tarnyba. Jie tik atsitiktų kokia nelaimė, man praneštų“, – tikino R.Tūska.    

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius