Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naktį Šilutės rajono kaimą siaubė milžiniškas gaisras: ugniagesiai malšino, o vėtra nešiojo liepsnas

Gorainiuose liepsnojo daug ūkinių pastatų, o gaisro gesinimo darbus gausioms gelbėtojų pajėgoms itin apsunkino stiprus vėjas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Gorainių kaime (Šilutės r.) naktį iš ketvirtadienio užsidegus vienam ūkiniam pastatui, situacija netrukus tapo itin sunkiai valdoma. Vėjuoti orai lėmė, kad ugnis tiesiog skriejo nuo vieno statinio prie kito.

Laimė, žmonės šio didelio gaisro metu, pirminiais duomenimis, nesužaloti.

Į nelaimės vietą įvykio įkarštyje buvo atskubėję mažiausiai 10 ugniagesių gelbėtojų ekipažų iš visų apylinkių. Sudegė bent 4 dideli ūkiniai pastatai ir įvairios prie jų dažniausiai priblokuotos patalpos – malkinės, pastotė, sandėliukai, garažai.

Beje, tiriama, ar gaisras galėjo kilti būtent nuo viename iš garažų laikomo automobilio. Būtent transporto priemonė įvykio pradžioje buvo panaši į gaisro židinių.

Suprasti akimirksniu

  • Gorainiai – kaimas Šilutės rajono savivaldybės teritorijoje, prie kelio 165 Šilalė–Šilutė, 6 km į šiaurės rytus nuo Vainuto, rašo lt.wikipedia.org.

Didžiuliu iššūkiu priešgaisrinėms pajėgoms tapo apsaugoti nuo ugnies gyvenamuosius pastatus. Dalies jų apdaila nuo karščio ir dūmų nukentėjo, tačiau liepsna į gyventojų būstus, laimė, nepersimetė.

PAGD užfiksuotais duomenimis, pirmiausiai gelbėtojams (4.00 val.) buvo pranešta, kad kieme galimai dega automobilis. Atvykus, atvira liepsna degė pastatas, ugnis jau persimetė į kitą ūkinį pastatą. 04.11 val. išsiųstos papildomos pajėgos. 04.26 val. pranešta, kad 1 pastatas jau sukritęs, 2 ūkiniai pastatai dega atvira liepsna, 4-ems pastatams kyla pavojus. Gaisro metu sudegė 4 ūkiniai pastatai, 3 ūkiniams pastatams nudegė stogai. Išsaugoti 4 gyvenamieji namai ir 3 ūkiniai pastatai. Sudegė ir apdegė ūkiniuose pastatuose buvęs sukrautas šienas ir malkos.

Kovoti su gaisru ugniagesiams teko iki pat ryto. Fiksuotas gaisro užgesinimo laikas – 9.22 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius