Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 22 /11:38

Naktį Vilniaus policija krėtė 7 kroatų mikroautobusus, o dieninės patikros stabdo eismą

Čempionų lygos mačui ruošiasi ne tik „Žalgiris“ ir Zagrebo „Dinamo“, bet ir Vilniaus policija. Liepos 22 d., antradienio, vakare miesto centre ir stadiono prieigose dirbs gausios policijos pajėgos, bus pasitelktos ir kitos specializuotos pajėgos, kriminalinės policijos pareigūnai dirbs civiliais rūbais. Pirmaisiais laimikiais pareigūnai džiaugiasi jau nuo pirmadienio vakaro: Vilniaus pakraštyje iškračius septynis mikroautobusus su kroatiškais numeriais, rastas signalinis fakelas, dėl kurio niekas neprisipažino. Tuo tarpu antradienį susidarė transporto spūstis ir ji prognozuojama visai dienai, nes į sostinę atvykstantys kroatai tikrinami kelyje Klaipėda–Kaunas–Vilnius.
Transporto patikros prie sostinės
Transporto patikra prie sostinės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos policija intensyviai rengiasi šį vakarą vykstančiam UEFA Čempionų lygos atsakomajam mačui tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Zagrebo „Dinamo“. 

Pareigūnai dirba visoje šalies teritorijoje. Nuo vakar vakaro pasienio ruožuose pareigūnai su tarnybiniais šunimis tikrino iš Kroatijos į Lietuvą atvykstančius automobilius, juose vežamus daiktus, keleivių asmenybę.

Deglą slėpė po sėdyne 

Pirmadienį vakare, lygiai 23 val., pareigūnai pastebėjo septynių mikroautobusų koloną, važiuojančių kelio Vilnius–Varėna–Gardinas 26-ame  kilometre. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio duomenimis, vienoje iš transporto priemonių, po keleivio sėdyne, rastas signalinis fakelas.

Niekas dėl šio deglo neprisipažino. Kroatų sirgaliai kraipė galvas ir kiekvienas sutartinai kartojo: „Čia ne mano.“

Fakelas konfiskuotas. Užsieniečiams leista tęsti kelionę.

Dėl kroatų patikros – spūstys vilniečiams

Kroatijos sirgaliai taip pat ir antradienį pasitinkami bei tikrinami prie įvažiavimo į Vilnių. Antradienį dėl policijos vykdomos prevencinės priemonės – patikros, susidarė eismo priemonių spūstis kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda 13-ajame kilometre.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo informacijos centro duomenimis, spūstis susidariusi Savanorių prospekte Vilniaus centro kryptimi.

Dėl vykdomos patikros spūstis turėtų išlikti visą dieną.

Padeda kolegos iš Zagrebo

Lietuvos policija, besirengdama šiam mačui, glaudžiai bendradarbiauja su kolegomis iš Kroatijos. Pirmajame mače Zagrebe lankėsi 3 Lietuvos policijos atstovai, 4 pareigūnai iš Kroatijos atvyksta į varžybas Vilniuje, kur padės Lietuvos pareigūnams kontroliuoti svečių sirgalius, atskirti agresyviai nusiteikusius futbolo chuliganus.

Lietuvos policija garsėja kaip svetinga policija, tačiau pareigūnai atkreipia dėmesį, kad bet koks svetingumas baigsis, jei bus pažeidinėjama viešoji tvarka ar provokuojami neramumai. Pareigūnai linki visiems sirgaliams gražių rungtynių ir prašo garbingai palaikyti savo komandą, rašoma Policijos departamento atstovų antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius