-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naktiniame reide – beteisio, neblaivaus BMW vairuotojo gaudynės

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniaus kelių policija surengė reidą. Buvo tikrinamas vairuotoju blaivumas bei jų dokumentai. Labiausiai pasižymėjo du BMW vairuotojai.
Reidas Vilniuje
Reidas Vilniuje / Viktorijos Savickos nuotr.

Reidas prasidėjo 22.30 valandą, Buivydiškių gatvėje. Čia pareigūnams įtarimų sukėlė BMW vairuotojas, sustojęs neprivažiavęs kordono, o po to ėmęs važiuoti atbulas ir įsukęs į artimiausią aikštelę. Vėliau paaiškėjo, kad tai – Armėnijos pilietis, turintis vairuotojo pažymėjimą, kuris buvo išduotos jo šalyje. Vyras pasakojo, kad trumpam buvo nuvykęs į Vokietiją, grįžęs buvo įsitikinęs, kad jo armėniškos teisės turi galioti dar 2 mėnesius. Jam skirta 300 eurų bauda, nes turintis laikiną leidimą gyventi Lietuvoje armėnas jau turėjo turėti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Vyras tikino, kad nesėstų girtas prie vairo, o pati bauda yra labai didelė už tokį menką nusižengimą.

BMW markės automobilis, važiavęs nuo Buivydiškių Čiobiškio gatvės link, nepakluso pareigūnams ir nestojo stabdomas. Dideliu greičiu tiesiog nurūko toliau. Pareigūnai ėmė vytis BMW vairuotoją.

1985 metų gimimo vairuotojas nebuvo sumąstęs, ką daryti toliau, nes atsidūrė akligatvyje. Išlipęs iš automobilio, jis pasileido bėgti. Beje, automobilyje sėdėjo dar vienas keleivis, kuris taip pat bėgo – tik į kitą pusę. Policininkai sulaikė vairuotoją, paguldė jį ant žemės, surakino antrankiais ir įsodino į savo tarnybinį automobilį.

Tiesa, bėgdamas vyras numetė kažką ant žemės. Policijos pareigūnams išieškojus visą teritoriją, surastas cigarečių pakelis bei beveik pilnas brendžio butelis. Į alkoholio matuoklį bėglys įpūtė 0.79 promilių. Pasak pareigūno, vairuotojas jau 18 kartų baustas už įvairius pažeidimus, o šis – jau 19-as.

Paaiškėjo ir tai, kad vairuotojas neturi teisės vairuoti, taip pat įtariama, kad automobilis, kurį jis vairavo, yra ne jo. Pareigūnai dar tirs šį incidentą ir spręs, ar neišrašyti „kelių gaideliui“ baudžiamosios bylos.

Apie 1.30 valandą reidas tęsėsi Pylimo gatvėje, tačiau čia nebuvo sustabdytas nė vienas beteisis ar girtas vairuotojas.

Tik „Škoda“ vairuotojas dėl smulkių nusižengimų gavo baudą už tai, kad vairuotojas, sustodamas pareigūnų nurodymu, neįsijungė avarinių žibintų. Kadangi, vyras dirba pavežėju, automobilyje buvo dar du keleiviai, kurie labai skubėjo į autobusą, vežantį į Rygą. Matę, kad aiškinimasis su policijos pareigūnais truks ilgai, keleiviai išlipo iš automobilio ir pradėjo bėgti į autobusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius