Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naktinis reidas Vilniuje: gudrios moterys, baudų nesusimokantis BMW vairuotojas, pamokslą rėžęs škotas

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Vilniuje tradiciškai vyko Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas. Pastarasis prasidėjo Olandų g., prie laidojimo namų.
Naktinis policijos reidas
Naktinis policijos reidas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmoji įkliuvo neblaivi „Audi A4“ vairuotoja. Toje gatvėje buvo susidariusi spūstis. Išvydusi pareigūnus, įkaušusi moteris apsikeitė vietomis su drauge. Vis dėlto toks planas neišdegė – pareigūnai pastebėjo gudraujančias moteris ir į alkotesterį teko pūsti abiem. Automobilį iš tiesų vairavusi moteris įpūtė 0,56 promilės.

Kelių policininkams taip pat įkliuvo golfo vairuotojas, neturėjęs automobilio techninės apžiūros dokumentų bei draudimo.

Pareigūnų buvo sustabdytas „Honda Civic“, kurio vairuotojas taip pat neturėjo tų pačių dokumentų. 1996 m. gimęs automobilio vairuotojas, neturintis teisės sėsti prie vairo, jau 19 kartą baudžiamas už vairavimą be teisės tai daryti. Pirmą kartą pareigūnams jis įkliuvo dar 2014-aisiais. Nuo to laiko nesugeba susimokėti baudų. Šiuo metu bando išsimokėti jas dalimis. Šįkart jam skirta maksimali 450 Eur bauda.

Patruliai netrukus pastebėjo BMW, kurio vairuotojas, neprivažiavęs pareigūnų automobilio, staiga įsuko į akligatvį, nepaisydamas ten stovinčio kelio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“. Jis teisinosi ženklo nepastebėjęs. Vairuotojas gyrėsi, kad ne kartą yra baustas – esą todėl, kad vairuoja BMW, o šios markės automobilius vairuojantys neva bausti visi.

Toliau reidas persikėlė į Pylimo ir Klaipėdos gatvių sankirtą.

Ten įkliuvo jauna panele prie „Citybee“ sėdusi su 0,99 promilės girtumu. Merginai teks atsisveikinti su teise vairuoti nuo metų iki pusantrų. Taip pat gresia bauda nuo 300 iki 450 Eur.

Pareigūnai sustabdė dar vieną BMW automobilį su angliškais numeriais. Vairuotojas neturi lietuviško vairuotojo pažymėjimo, o Anglijoje šiuo metu tik laikosi vairavimo teises.

Pylimo g. pro šalį ėjo škotų sirgalius, 2.30 jis ieškojo, kur būtų galima užkąsti. Vyras nutarė praleisti laiko su pareigūnais – liko su jais beveik iki reido pabaigos. Išgirdęs, kad „Citybee“ vairavo neblaivi mergina, škotas rėžė, kad gert ir vairuoti yra labai blogai ir kad panelė nusipelnė to, kas jos laukia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius