Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktis Kaune: brolių „kunigaikščių“ muštynės, žmogus su pjūklu bei netylantis „bumčikas“

„Laisvės pikniką“ Nemuno saloje surengęs Andrius Tapinas privertė ne juokais paplušėti Kauno pareigūnus. Apie vidurnaktį kauniečiai užvertė policiją skambučiais dėl netylančio „bumčiko“. Per pusvalandį sulaukta apie 20 pranešimų. Pilnaties apšviestame mieste savaitgalio naktį netrūko ir muštynių. Pareigūnams teko ieškoti nepamestų raktų, aiškintis, ką prie pilies veikia žmogus su pjūklu.
Naktis su Kauno policija: trijų brolių muštynės mieste
Naktis su Kauno policija: trijų brolių muštynės mieste / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šeštadienio vėlyvas vakaras. Nemuno saloje vyksta idėjų festivalis „Laisvės piknikas“. 15min žurnalistė ir fotografas prisijungia prie vieno iš Kauno centre patruliuojančių policijos pareigūnų ekipažų. Netrukus sulaukiama pirmojo iškvietimo: Piliakalnio gatvėje skundžiamasi iš kaimynų namo sklindančia muzika.

Kone 90 proc. savaitgalio iškvietimų – dėl triukšmo.

„Kone 90 proc. savaitgalio iškvietimų – dėl triukšmo. Pykstasi Senamiesčio gyventojai su šalia įsikūrusių barų savininkais. Netrūksta ir muštynių naktiniuose klubuose. Dažniausiai tenka vykti prie „Bardako“ Laisvės alėjoje, „Žemyn upe“ ir „Taboo“ šalia pilies“, – pakeliui į iškvietimą šiek tiek statistikos pateikia policijos pareigūnai.

Atvykstame į Piliakalnio gatvę. Ramu. Duris atidaro moteris su vaikais.

„Triukšmas? Pas mus? Žiūrime su vaikais ramiai televizorių“, – nusistebėjo moteris.

Policijos pareigūnas pasiteirauja, kad galbūt ji nesutaria su kokiu kaimynu, kad šis nurodo konkretų moters adresą, ši tik papurto galvą. Dėl triukšmo vykstame ir į Karkazus, bet ir ten ramu.

Garsas iš Nemuno salos sklinda toli

Tikėtina, kad gyventojus suklaidino iš Nemuno saloje tuo metu vykusio „Laisvės pikniko“ sklidę garsai. Netrukus tuo įsitikiname.

Kauniečiams apie vidurnaktį sugulus į lovas, koncerto aidai, matyt, tapo nepakeliami. Jie nepratę prie ilgai trunkančių triukšmingų renginių Nemuno saloje. Kai kurie, matyt, apie „Laisvės pikniką“ ir tai, kad jo programa užsitęs iki 1 val. nakties, net nebuvo girdėję. Pasipylė pranešimai dėl triukšmo iš Aleksoto, Panemunės, Šančių. Per pusvalandį sulaukta apie 20 iškvietimų. Policijos pareigūnai ėmė juokauti, kad teks „Laisvės pikniko“ organizatoriui Andriui Tapinui surašyti protokolą.

„Per Kauno miesto šventę tiek iškvietimų dėl triukšmo negauname. Matyt, tuomet žmonės žino, kas vyksta, kur vyksta“, – patikino 16 metų policijos pareigūnu dirbantis Ruslanas.

Per pusvalandį sulaukta apie 20 iškvietimų. Policijos pareigūnai ėmė juokauti, kad teks „Laisvės pikniko“ organizatoriui Andriui Tapinui surašyti protokolą.

Pirmą valandą skundai dėl „iš kažkur“ sklindančio „bumčiko“ nurimsta.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune prasidėjo „Laisvės piknikas“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaune prasidėjo „Laisvės piknikas“

Nesutarimai tarp sugyventinių

Sulaukiame pranešimo dėl įtartinų asmenų Trumpojoje gatvėje: įtartini asmenys atvažiavo su dviem automobiliais, vaikšto po kiemą, eina į garažą. Netrukus tuo pačiu adresu gautas dar vienas pranešimas dėl smurto. Policijos pareigūnai įjungia švyturėlius ir skuba į vietą. Nuvykus į Trumpąją gatvę, pasitinka vyras. Jis informuoja girdėjęs, kaip viename name mušama moteris. Ši šaukėsi pagalbos, prašė padėti iškviesti policiją.

„Nueikit tyliai ir paklausykit prie lango. „Lesa“ jis ją žiauriai. Grasina užmušti. Mano draugas norėjo įeiti į namą ir jį sustabdyti vyriškai, bet paprotinau, kad tai privati teritorija. Iškviečiau jus. Juk nepaliksi taip moters, o jei rimtai užmuš. Smurtautojas gali turėti peilį“, – įspėja vyriškis.

Duris atidaro vyras, kuris nesupranta, kodėl policijos pareigūnai atvyko – juk jis atšaukė iškvietimą dėl įtartinų po kiemą slankiojančių tipų. Paaiškinus, kad kaimynai iškvietė policiją dėl galimo smurto, tarpduryje pasirodo ir garbaus amžiaus vyriškio motina: „Į tokius garbingus namus sūnus valkatą atvedė. Valkiojosi kažkur dvi paras. Atsibodo man tas triukšmas namuose. Nežinau, kaip pati dar jos nesumušiau. Jūs ir taip darytumėte, jei po dviejų parų grįžtų“.

„Grįžo prasivalkiojus su draugeliais. Šie ėmė landžioti po kiemą. Iškviečiau policiją. Bet viskas susitvarkė, tai atšaukiau. Nemušiau aš jos. Gėda nuo kaimynų“, – tikino smurtu apkaltintas vyras.

Prie pareigūnų atbėga ir akivaizdžiai neblaivi moteris. Iš pradžių ji ima tvirtinti, kad niekam nesiskundė. Vėliau paaiškina, kad sugyventinis prieš ją kėlė ranką, kad galbūt rašys pareiškimą. Tačiau pareigūnui informavus, kad abu bus tikrinami alkotesteriu, moteris apsigalvoja.

„Pakentėsiu toliau. Nerašysiu pareiškimo. Ryt išsikraustau“, – mylimajam pareiškia ji.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Reaguota į iškvietimą dėl smurto
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Reaguota į iškvietimą dėl smurto

Akivaizdžių smurto žymių ant moters nebuvo galima pastebėti. Policijos pareigūnams nuraminus abu sugyventinius, šie pasižadėjo išspręsti konfliktą be policijos įsikišimo.

Pirmoji bauda baro darbuotojai

Per raciją išgirstame apie eismo įvykį greitkelyje: „Mercedes-Benz“ automobilis nuvažiavo nuo kelio, apgadintos kitos transporto priemonės, yra nukentėjusių asmenų, pranešama, kad vairuotojas pasipriešino policijos pareigūnams. Iškvietimą priima kitas ekipažas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Movido
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Movido

Vėl sulaukiame pranešimo dėl triukšmo. Šįkart jis sklinda iš Laisvės alėjoje veikiančio „Movido“ baro. Policijos pareigūnai patikina, kad į šią vietą teko vykti ne kartą – nuolat skundžiasi kaimynas. Pranešimas pasitvirtina. Rodos, pakaktų tik kiek patylinti muziką ir laikyti laukines duris uždaras.

Vienai iš „Movido“ darbuotojų surašomas administracinio nusižengimo protokolas. 18-metė atrodo kiek sutrikusi: „Pirmą kartą man taip. O asmens dokumentą grąžinsite?“. Policijos pareigūnai nuramina. Tikėtina, kad baudą, kuri svyruoja nuo 20 iki 80 eurų, už ją sumokės darbdavys.

Pasak Kauno policijos atstovų, žadama buvo policijos pareigūnams išdalinti triukšmo lygį matuojančius prietaisus, tačiau to iki šiol neįvyko.

Pranešimas: romai pavogė raktus

Netrukus ekipažas sulaukia mįslingo pranešimo apie Tenorų gatvėje pavogtus raktus. Pranešėja informavo, kad vyras nuo stoties parsivedė romų tautybės šeimą su keturiais vaikais, pamaitino, o šiems išėjus, pasigedo namų raktų. Atvykus į įvykio vietą, moteris paaiškino, kad romai patys pasibeldė į vartus, o vyras juos įsileido.

„Aš niekad neįsileidžiu. Debilas įsileido. Gailestingumas. Buvo dvi moterys ir 4 vaikai. Verkė. Kaip nepamaitinsi? O po to pasigedau raktų nuo namų – štai, duryse visad būdavo“, – informavo moteris.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gautas iškvietimas dėl pavogtų raktų
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gautas iškvietimas dėl pavogtų raktų

Pažadintas jos vyras tikino neseniai grįžęs iš žvejybos, išgėręs taurelę ir prigulęs. Jis nieko nežinąs.

Debile tu, žiurke, pragėrei viską. Nedingo tie raktai. Pati, matyt, išmėtei kur“, – puolęs raustis po stalčius, šaukė vyriškis.

Apžiūrėjęs su žibintuvėliu aplinką, policijos pareigūnas raktų pundelį aptiko garaže prie mašinos. Porelė apsvaidė vienas kitą keiksmažodžių lavina. Vagystės tyrimas baigtas.

Dar vienas iškvietimas. Prie restorano-baro „Žemyn upe“ sumuštas apie 25-erių metų vaikinas, užpuolikas pabėgo. Vykstame į vietą. Prie policijos pareigūnų priėjęs jaunuolis pašnibžda, kad nori papasakoti viską, kas įvyko. Tačiau sutiktas nukentėjusysis nepasako net savo vardo, tikina, pretenzijų neturintis. Nesileidžia jis apžiūrimas ir prie „Žemyn upe“ atvykusių medikų.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./ Prie baro "Žemyn upe"
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./ Prie baro "Žemyn upe"

Muštynės prie picerijos

Dar vienos muštynės fiksuojamos prie Kaunakiemio gatvėje veikiančios picerijos. Įsijungia policijos mašinų švyturėliai – į iškvietimą reaguoja trys ekipažai. Prie picerijos mušasi trys vyrai. Policijos pareigūnai išskiria peštukus. Vienas jų – pusplikis, ant žemės baloje mėtosi jo megztinis.

Smarkuoliai neketina nusiraminti: koneveikia pareigūnus, priešinasi. Suguldomi ant žemės jie toliau rėkia. Vienas tokios būsenos, kad nereaguoja į reikalavimą ištiesti ranką. Pareigūnams tenka panaudoti spec. priemones. Tačiau vyras nereaguoja ir į elektrošoką. Čia pat pasirodo dar vienas išgertuvių dalyvis, kuris ima filmuoti policijos pareigūnų veiksmus, trukdo sulaikymui. Netrukus ir jis pats atsiduria konvojaus mašinoje.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Muštynės prie picerijos
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Muštynės prie picerijos

Purvini, surakinti antrankiais muštynių dalyviai susodinami į policijos automobilius. Vienintelis ant žemės lieka gulėti asmuo, prieš kurį naudotas elektrošokas. Jis toliau nereaguoja į nieką.

„Gėrė 4. Triukšmavo 2 valandas viduje. Persikraustė į lauką. Pasakėme, kad nebepilsime alkoholio, iškvietėme apsauginius. Atvykus jiems ir prasidėjo susirėmimas“, – paaiškino picerijos atstovas.

Ant žemės gulintis smarkuolis ėmė leisti įvairius garsus, spjaudėsi. Prieš vyruką anksčiau buvo panaudotos ir ašarinės dujos, tad jam niekaip nepavyko atsimerkti.

„Šiaip aš esu draugiškas. Paleiskit“, – tikino muštynių dalyvis.

Tuomet jis pradėjo rėkti. Galiausiai apsiverkė. Šaukė, kad jį apiplėšė.

„Nuvalyk tu mane“, – tempiamas į automobilį, nes negalėjo paeiti, pareigūnų prašė vyriškis.

Vežamas į policijos komisariatą vyriškis nenurimo – visą laiką spardėsi kojomis, šaukė: „Alio, kažkas mane veža kažkur“. Nenurimo jis ir komisariato kieme.

Kitame automobilyje pasigirdo duslūs garsai – sulaikytieji ėmė spardyti policijos mašiną iš vidaus. Netrukus aikštelėje išdygo susijaudinusi nėščia jauna moteris. Ji prisistatė labiausiai aplinkoje nesiorientavusio vyriškio – Gedo – antrąja puse.

„Mažiau, neišsidirbinėk, lipk į mašiną, o jie tave prievarta ten pasodins“, – mylimojo prašė moteris, tačiau šis toliau rėkė. Policijos pareigūnai įkėlė jį į vidų. Vežamas į policijos komisariatą vyriškis nenurimo – visą laiką spardėsi kojomis, šaukė: „Alio, kažkas mane veža kažkur“. Nenurimo jis ir komisariato kieme.

Muštynių dalyviai – trys broliai

Į sulaikymo kameras keturi sulaikyti smarkuoliai buvo susodinti vienas po kito. Paaiškėjo, kad trys iš jų – broliai. O ir vardai jų – simboliniai: Gediminas, Kęstutis ir Vytautas. Lyg trys Lietuvos didieji kunigaikščiai.

„Ką, bijai prieiti? Užsidėk kiaušių apsaugas ir prieik, jei bijai“, – rėkė ant žemės atsisėdęs 1991 metais gimęs Gediminas.

Tuomet jis vėl vaitojo, verkė, rėkė. Pasigirdo beldimas į komisariato metalinius vartus. Už jų pasirodė trijulės sesuo. Ši reikalavo įleisti, pasakyti, kur jos broliai.

Pats vis dar negalėjęs savomis kojomis paeiti Gediminas įpūtė 1,96 prom. alkoholio, nors tikino esąs blaivas. Praleidus su juo keletą minučių uždaroje patalpoje, ėmė perštėti gerklę, keletas pareigūnų nenustojo čiaudėti. Visa tai – dėl ašarinių dujų. Pareigūnas pasiūlė jam apsiplauti veidą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Sulaikytas Gediminas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Sulaikytas Gediminas

1986 ir 1988 metais gimę jo broliai įpūtė apie 1,8 prom. Girtas buvo ir ketvirtasis sulaikytasis – brolių draugas Tautvydas, gimęs 1993 metais.

Kurį laiką buvo galima girdėti, kaip antrajame komisariato aukšte esančiose sulaikymo kamerose vyrai nenurimo. Vienas iš sulaikytųjų išsirengė nuogai.

Žmogus su kauke ir pjūklu

Policijos pareigūnai trumpai aptarė nakties „nuotykius“. Vienas ekipažas papasakojo reagavęs į informaciją apie juodą lietpaltį vilkintį vyrą. Jis dėvėjo baltą kaukę ir rankose laikė dvirankį pjūklą. Tokį vaizdą užfiksavo miesto kameros.

„Vaikinas prasitarė pralošęs lažybas draugams. Kadangi apsivedė pirmas, įsikūnijęs į filmo „Pjūklas“ personažą turėjo praeiti atkarpą nuo Senamiesčio iki soboro, – šyptelėjo pareigūnas. – Dar vykome į iškvietimą dėl po variklio dangčiu užstrigusio katino ir dėl dingusio automobilio. Mergina įrodinėjo, kad mašiną paliko konkrečioje vietoje, užlipo ant tilto ir ėjo į šventę Nemuno saloje, o grįžusi automobilio neberado. „Aš ne kvaila, pamenu, kur pastačiau“, – teigė. Automobilis buvo aptikta kitoje gatvės pusėje, už 150 metrų. Dar 24-erių metų savižudį vežėme į Marių gatvę“.

Taigi vieni ieškojo nepavogtų raktų, kiti – nepavogtos mašinos. Pilnatis, matyt, taip pat daro savo.

Kitam ekipažui teko aiškintis girto vairuotojo istoriją. Jis buvo sustabdytas su mažamečiu vaiku, kurio nenorėjo paleisti. Įpūtė vairuotojas 2,9 prom. alkoholio. Paaiškėjo, kad šeimyna su dviem vaikais atvyko pas giminaičius į Kauną. Kol blaivi buvusi ir automobilį vairavusi moteris trumpam paliko mašiną su vienu iš vaikų, jos girtas iki tol miegojęs sutuoktinis prabudo, sėdo prie vairo ir nuvažiavo su antruoju mažyliu. Iš pradžių jis net nesusivokė, kad mašinoje – vaikas.

Neturintis kur dingti rumunas

Besiklausant naktinių istorijų, iš komisariato tuo metu buvo paleidžiamas nuo pareigūnų sprukęs girtas rumunas. Ant jo marškinėlių matėsi kraujo žymė. Vaikinas teiravosi, kur jam dingti – juk automobilis sulaikytas, neturintis jis ir mobilaus telefono, draugų ar pinigų. Policijos pareigūnams paaiškinus, kad taksi funkcijų jie neatlieka, rumunas išėjo, tačiau netrukus vėl grįžo. Užsienietis papuolė į nepavydėtiną situaciją.

Iki pamainos pabaigos likus pusvalandžiui sulaukta pranešimo, kad Pilies gatvėje prie dviejų vaikinų prisikabino dvi merginos. Vyksta žodinis konfliktas, reikia pagalbos. Tačiau nuvykus į vietą, policijos pareigūnai nieko nerado. Sulaukta ir iškvietimo prie „McDonalds“ restorano Karaliaus Mindaugo prospekte. Pranešta apie visureigį, iš kurio sklinda garsi muzika. Tačiau ir šis pranešimas nepasitvirtino. Turininga pamaina baigta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius