-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naktis su Vilniaus policijos patruliais: „Dieve mano, štai tau ir Naujieji metai“

Naujųjų metų naktį Vilniaus policijos patrulių rinktinės pareigūnams darbo netrūko. Penktadienio naktį jiems teko raminti įkaušusius sostinės gyventojus, kai šie įsismarkavę mosavo kumščiais prieš artimuosius, kaimynus ir nepažįstamus miestiečius.
Įtariamas užpuolikas
Įtariamas užpuolikas / Pauliaus Ramanausko/15min nuotr.
Temos: 2 Policija Vilnius

Ketvirtadienio vakarą ir penktadienio naktį 15min keliavo kartu su vienu Vilniaus policijos patrulių rinktinės pareigūnų ekipažu ir stebėjo, kaip šiems sekėsi susidoroti su Naujuosius metus švenčiančių sostinės gyventojų problemomis.

Policijos pareigūnai pro pirštus žiūrėjo į prieš vidurnaktį atidarytais alkoholinių gėrimų buteliais nešinus sostinės gyventojus ir būrius miestiečių, einančius per gatvę degant raudonam šviesoforo signalui, bet Vilniaus rinktinės patruliai tebesirūpino miestiečių saugumu jų namuose ir gatvėse.

„Grįžai iš Anglijos, tai nežinai, kas darosi“

Iki naujųjų metų sutikimo likus kelioms valandoms, policija gavo pranešimą dėl smurto artimoje aplinkoje Darbininkų gatvėje. Pranešime buvo pažymėta, kad bute yra ir mažamečių vaikų. Į tokius pranešimus policijos pareigūnai privalo reaguoti nedelsdami, kad kuo greičiau suvaldytų vaikų akivaizdoje įsisiautėjusį asmenį.

25-erių neblaivus Erikas siautėjo motinos namuose Darbininkų gatvėje. Jis laužė baldus, išmušė skyles gipso sienose ir išgąsdino savo mažametę seserį, močiutę ir patėvį. Jo močiutė ir sesuo dėl to net slėpėsi gretimai esančiame bute. „Kas iškvietė policiją?, – nesiorientuodamas aplinkoje šaukė jis. – Aš jiems dovanas, o jie man šitaip!“

Paleiskit moterį!, – vienas per kitą šaukė laiptinėje buvę neblaivūs žmonės, kai pareigūnas antrankiais surakino užpuolikus slėpusią moterį.

„Aš iškviečiau, – sūnui atsakė apsiašarojusi motina. – Grįžai iš Anglijos, tai nežinai, kas darosi, kvaily!“

Motina pasakojo, kad sūnus iš Anglijos grįžo dar rugpjūčio mėnesį ir nuo tol kelia rūpesčius savo šeimai. Ji įtaria, kad sūnus namo grįžo ne savo noru, o buvo priverstas palikti Angliją.

„Jį iš ten tikriausiai išvarė, kad sugrįžo, – aiškino ji. – Prieš tai jis apsiavęs vien tik tapkes ėjo nusipirkti į parduotuvę alaus, kai lauke buvo 15 laipsnių šalčio, ir parsinešė aštuonias skardines alaus. Dieve mano, štai tau ir Naujieji metai.“

Namo grįžęs emigrantas Naujųjų metų išvakarėse bandydamas persirengti kelionei į komisariatą net nesugebėjo išsilaikyti ant kojų, todėl namuose siautėjusiu sūnumi vis tiek turėjo rūpintis jo motina. „Mama, kur mano kojinės“, – klausė 25-erių Erikas, kuriam motina atnešė kojines ir padėjo užsidėti striukę.

Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Įkaušęs vyras sunkiai galėjo apsirengti
Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Įkaušęs vyras sunkiai galėjo apsirengti

„Kad dabar tave pamatytų tavo mergina“, – Eriko motina taip bandė sugėdinti tarp vagių ir prostitučių areštinėje uždarytą neblaivų sūnų, kurį Naujųjų metų naktį galiausiai ji pati parsivedė iš areštinės namo.

Šampano buteliu prakirto galvą

Tik po vidurnakčio Vytenio gatvėje esančio daugiabučio gyventojai pranešė, kad šalimais girdi muštynių garsus. Įvykio vietoje pareigūnai išsiaiškino, kad užpuolikai šampano buteliais talžė vyrą ir moterį, kai jie bandė sudrausminti būrį neblaivių kaimynų, kurie siautėjo ant namo Vytenio gatvėje stogo.

„Vidurnaktį jie gėrė ir šaudė fejerverkus ant mūsų namo stogo, ant kurio negalima lipti, bet kai mes su vyru ten užėjom visa grupė mus užpuolė, – pasakojo nukentėjusi moteris. – Jie mano vyrui šampano buteliu prakirto galvą, o mane parvertė ant žemės.“

Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Pareigūnas tikrina buteliu praskeltą galvą
Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Pareigūnas tikrina buteliu praskeltą galvą

Kai vyras policijos pareigūnams parodė tris gumbus galvoje ir kraujo dėmes ant savo palto, pareigūnai nedelsdami nutarė apklausti kaimynus, nes nukentėjusieji aiškino, kad jų užpuolikai iš matymo jiems yra pažįstami ir jiems priklauso vienas iš name esančių butų.

Buto, kuriame galėjo slėptis užpuolikai, duris atidarė užsienio pilietis, kuris tuo metu miegojo ir nieko apie užpuolimą nežinojo, todėl policijos pareigūnai nukentėjusiems pasiūlė medicinos pagalbą, o policijos komisariate parašyti pareiškimą, kai šie išsiblaivys.

Nukentėjusieji atsisakė medicinos pagalbos ir skeptiškai žiūrėjo į policijos pareigūnų pagalbą. „Jei mes juos pamatysime, jums jau neskambinsime“, – dviprasmiškai užsiminė vienas iš nukentėjusiųjų draugų, tačiau pareigūnai draugiškai patarė teisingumo patiems neieškoti, o kreiptis į policiją, kuri gali atitinkamai tvarkytis su buteliais besišvaistančia grupe užpuolikų.

Kaimyno mušeikos bandė slėptis

Apie 2 valandą nakties pareigūnai gavo iškvietimą, kad Gerosios vilties gatvėje esančiame daugiabutyje trys vyrai užpuolė ir sunkiai sumušė vyrą.

Atvykus duotu adresu Gerosios Vilties gatvėje policijos pareigūnai rado krauju pasruvusį nukentėjusįjį, kuriam prireikė medikų pagalbos, tačiau jis sakė, kad įtariamų užpuolikų nepažįsta ir nežino, kur jie galėjo pasislėpti. Sekdami dar karštomis nusikaltėlių pėdomis Vilniaus policijos patruliai greitai rado vieną iš mušeikų.

Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Moteris bandė nukreiptį pareigūnų dėmesį
Pauliaus Ramanausko/15min.lt nuotr./Moteris bandė nukreiptį pareigūnų dėmesį

Policijos pareigūną sudomino triukšmas iš kaimyninio buto, kuriame kaimynė slėpė užpuoliką ir bandė nukreipti pareigūnų dėmesį kitais kaltinimais. „Va, pareigūne, eina mano buvęs sugyventinis, jis man neduoda ramybės, su kuo galiu dėl jo pašnekėti?“, – rodydama į laiptinėje ėjusį vyrą policijos pareigūnų klausė Gerosios Vilties gatvėje esančio bendrabučio gyventoja.

Aš iškviečiau, – sūnui atsakė apsiašarojusi motina. – Grįžai iš Anglijos, tai nežinai, kas darosi, kvaily!

Tačiau užmigdyti pareigūnų budrumo moteriai nepavyko: tvarkos sergėtojams užteko, kad nukentėjusysis atpažino vieną iš savo užpuolikų, kurį pareigūnai tučtuojau paprašė apsirengti ir keliauti kartu į komisariatą. Tuomet prasidėjo tikras triukšmas.

Bendrabučio laiptinėje du įtariamieji neklausė duotų nurodymų ir privertė policininkus panaudoti jėgą. „Paleiskit moterį!“, – vienas per kitą šaukė laiptinėje buvę neblaivūs žmonės, kai pareigūnas antrankiais surakino užpuolikus slėpusią moterį. 

Sugyventinis, kurį moteris ką tik buvo užsipuolusi, atskubėjo jai į pagalbą ir siauroje bendrabučio laiptinėje apstojo pareigūnus kartu su savo draugu. Jie pareigūnui nepaliko kitos išeities kaip panaudoti ašarines dujas, dėl kurių apsiašarojo visi patalpoje buvę žmonės.

„Pareigūnai, mano vyrui reikia vandens akims pravalyti!“, – sugyventiniui vandens šaukėsi moteris areštinėje, kurioje atsidūrė net trys liūdnai pagarsėjusio bendrabučio Gerosios Vilties gatvėje gyventojai.

Už chuliganizmą ir pareigūnų reikalavimų nurodymų nevykdymą jiems pateikti kaltinimai, dėl kurių visi kartu sutiko naujųjų metų rytą už grotų apsiašaroję vienoje Vilniaus areštinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius